Un rechin alb i-a sfâșiat piciorul unui turist care făcea parasailing - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un rechin alb i-a sfâșiat piciorul unui turist care făcea parasailing / Foto: Pixabay
Un rechin alb i-a sfâșiat piciorul unui turist care făcea parasailing / Foto: Pixabay
Un rechin i-a sfâșiat piciorul unui turist, în apropierea unui resort de lux din Marea Roșie.

Bărbatul făcea parasailing, iar un rechin a sărit din adâncuri și l-a apucat de picior. Incidentul a avut loc în stațiunea Aqaba, vinerea trecută, iar turistul a fost dus de urgență la spitalul Prince Hashem, scrie The Sun

Imagini ale atacului îngrozitor arată parapanta tandem și un bărbat în vârstă de 37 de ani care planează deasupra apei atunci când rechinul iese brusc și îl înșfacă piciorul.

Bărbatul a fost grav rănit. Medicii i-au operat piciorul drept, care avea mai multe tendoane tăiate, mușchiul rupt, precum și mai multe oase rupte. După intervenția de urgență a medicilor, starea lui a devenit stabilă, au anunțat medicii. Nu se știe exact ce specie de rechin l-a atacat, dar în zonă au mai avut loc incidente similare cauzate de așa numiții rechini albi. Potrivit lui Mohammad Qatawneh, de la Centrul Internațional de Scufundări Aqaba, atacurile rechinilor în acest golf sunt totuși destul de rare.

„Atacul rechinului a atras atenția media, a speriat lumea, dar se putea întâmpla oriunde. În Karak, de exemplu, există șerpi și scorpioni, dar până la urmă nu sunt suficient de periculoși. Fac scufundări de 20 de ani și este prima dată când am auzit de un atac al unui rechin” a declarat Mohammad Qatawneh.

 

Un alt atac, la doar două zile distanță

În ciuda declarațiilor sale, o barcă a fost atacată de un rechin într-un alt incident duminică, la doar două zile după ce parasailerul a fost mușcat brutal. Martorii oculari au spus că niciun om nu a fost rănit atunci când animalul a atacat o barcă cu motor. Duminică, la două zile după atacul inițial, șeful Autorității Zonei Economice Speciale Aqaba (ASEZA) Nayef al-Bakhit a anunțat că se va forma un comitet pentru investigarea celor două incidente.

Anul trecut, o turistă care făcea scufundări în Marsa Alam, Egipt, localitate aflată în apropiere, a fost și ea atacată de un rechin. Victima avea 42 de ani și făcea acolo scufundări tocmai pentru a vedea rechinii.

VEZI ȘI: Un tânăr colecționar de dinți de rechin a fost atacat de un crocodil

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel