Un pui de urs adoptat de o familie din Slovenia, adus într-o rezervaţie din România - VIDEO
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
toft-roy-alaskan-brown-bear-baby-bear-sticking-tongue-out-alaska
toft-roy-alaskan-brown-bear-baby-bear-sticking-tongue-out-alaska

Un pui de urs brun, ce a fost adoptat de o familie din Slovenia, după ce în prealabil a fost victima unei răpiri, a fost adus într-o rezervaţie pentru urşi din România, transmite Puiul de urs brun, un mascul, este vedetă în Slovenia mai ales pentru felul în care obişnuia să se joace cu mobila familiei adoptive şi pentru cum "îmbrăţişa" plin de afecţiune câinele aceleiaşi familii, un Rottweiler.

Familia adoptivă a ursului a dorit iniţial să-l crească într-un adăpost îngrădit permanent, dar, ascultând sfaturile cu privire la faptul că în curând ursul va deveni prea mare şi prea periculos pentru a interacţiona cu oameni, a decis să-l trimită la o rezervaţie din Harghita pentru a fi reobişnuit cu mediul natural. După această etapă ursul urmează să fie readus în Slovenia şi eliberat. Înainte de a fi mutat însă, ursul a dispărut, fiind aparent răpit.

"Cu doar o zi înainte ca echipa noastră de experţi să ajungă la faţa locului, uşa adăpostului construit de familia slovenă a fost forţată iar animalul a dispărut", a povestit Johanna Stadler, directorul organizaţiei pentru protecţia animalelor Four Paws, potrivit Agerpres.

După intervenţia poliţiei şi după ce organizaţia a oferit o recompensă de 1.100 de euro pentru informaţii care vor duce la găsirea ursului, animalul a reapărut în posesia unui tânăr care povestea că l-a găsit. Poliţia a anunţat că încă investighează acest caz.

Ursul, care are aproape 5 luni, a primit numele de Lucky, sau Medo (urs în slovenă) şi povestea lui a atras atenţia unei părţi a presei slovene. Familia adoptivă a povestit că l-a găsit în curtea casei lor din satul Podvrh în urmă cu aproape 2 luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel