Un procuror militar s-a împuşcat în pauza unei conferinţe de presă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
procuror
procuror

Un procuror militar a încercat, luni, să se sinucidă cu arma din dotare în pauza unei o conferinţe de presă pe care o susţinea la Poznan (vest), a anunţat presa poloneză prezentă la această conferinţă. procurorul a scăpat cu viaţă.

"Pacientul este conştient. Viaţa lui nu este în pericol", a declarat Leslaw Lenartowicz, directorul spitalului din Poznan, pentru postul de televiziune TVN24, informează Realitatea.

Procurorul este rănit "în zona cranio-facială (...) i se fac analize, inclusiv o tomografie", a adăugat el.

Procurorul Mikolaj Przybyl susţinea o conferinţă de presă pe tema presupuselor interceptări ale telefoanelor jurnaliştilor care anchetează accidentul de avion în care a murit preşedintele Lech Kaczynski, la 10 aprilie 2010, efectuate de Parchetul militar din Poznan.

După ce a rostit o pledoarie "plină de emoţie" respingând acuzaţiile de punere sub supraveghere a telefoanelor jurnaliştilor, el a cerut presei să părăsească sala "pentru ca aceasta să fie aerisită".

"Am auzit un zgomot surd şi ne-am întors în sală, crezând că a căzut o cameră. L-am văzut pe procuror zăcând nemişcat pe jos într-o mare de sânge, cu arma din dotare alături", a declarat un jurnalist al postului de televiziune TVN24.

"După câteva secunde am remarcat că procurorul încă mai respira", a adăugat el.

O echipă medicală aflată la faţa locului i-a acordat primele îngrijiri medicale procurorului, care ulterior a fost spitalizat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel