Un prizonier din Florida este capturat la 32 de ani de la evadare
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Frederick-Barrett_1958202f
Frederick-Barrett_1958202f

Poliţia americană a capturat un bărbat din Colorado care evadase cu aproape 32 de ani în urmă din închisoarea din Florida unde fusese condamnat la o sentinţă pe viaţă pentru crimă, relatează site-ul Frederick Barrett, în vârstă de 60 de ani, a scăpat din Instituţia de Corecţie din Raiford în timpul unei pene de curent, pe data de 17 august 1979.

Echipa care l-a arestat pe Barrett miercuri l-a găsit în Colorado, în Montrose County. Trăise într-o zonă de munte, îndepărtată de civilizaţie, sub numele de Neil Meltzer, au declarat oficialii.

Un tatuaj în formă de cruce şi un punct pe mâna sa dreaptă i-au ajutat pe anchetatori să confirme identitatea ucigaşului, a declarat Steve Davenport, unul dintre agenţii care au investigat cazul.

Domnul Davenport a afirmat că investigatorii îl căutau pe Barrett din 2009, când o nouă tentativă de evadare la aceeaşi închisoare a condus la decizia de a-i găsi pe toţi prizonierii întemniţaţi pe viaţă care evadaseră.

“Este foarte, foarte dificil să găseşti pe cineva care a scăpat în urmă cu 30 de ani, nu erau prea multe urme”, a mai spus Davenport.

Cu toate acestea, folosind baze de date, investigatorii au descoperit dovezi că Barrett călătorise în Hawaii, California, Tennessee şi Maryland de la evadarea sa şi în cele din urmă părea că se stabilise în Colorado.

Barrett a fost condamnat pentru uciderea unui tovarăş de călătorie. Conform declaraţiilor oficiale, el l-a strangulat pe Carl Ardolino, în timp ce victima se afla la volan. Barrett a oprit maşina, împreună cu un alt bărbat şi l-au cărat pe Ardolino până la un şanţ plin cu apă şi i-au ţinut capul sub apă pînă ce a murit.

Margaret Archer, nepoata lui Ardolino, a declarat că unchiul ei îi luase pe bărbaţi în timp ce făceau autostopul pe ruta New Jersey- Florida.

„Incredibil”, a spus doamna Archer la aflarea veştii că ucigaşul a fost prins, „e puţin spus că am fost încântaţi”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel