Un polițist s-a deghizat în coronavirus pentru a speria oamenii care se plimbau fără motiv întemeiat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
India a impus restricții de circulație din pricina noului coronavirus, iar un polițist și un artist au găsit un mod creativ de a răspândi mesajul în orașul lor.

India a impus restricții de circulație din pricina noului coronavirus, iar un polițist și un artist au găsit un mod creativ de a răspândi mesajul în orașul lor, conform CNN.

Rajesh Babu, un inspector de poliție din orașul Chennai, poartă o cască specială, în forma unui virus, în timp ce oprește pietonii și șoferii pentru control.

Casca este acoperită de țepi roșii care se termină în globuri, la fel ca o imagine microscopică a coronavirusului care cauzează boala Covid-19.

Creatorul obiectului de artă

 (w670)

Artistul local B. Gowtham, fondatorul organizației Art Kingdom, a construit casca specială fiindcă a observat că lumea nu conștientiza efectele pandemiei și măsurile preventive.

„Oamenii nu sunt încă suficient de igienici", a spus Gowtham. „Avem ordine guvernamentale pentru a nu ieși. Cu toate acestea, încă vedem oameni care se plimbă de colo colo, fără echipament de siguranță, fără mască".

Oamenii nu iau în serios boala fiindcă e invizibilă

 (w670)

Gowtham a considerat că oamenii nu iau în serios boala fiindcă pare invizibilă. Așadar, el a decis să vină cu o soluție prin care lumea să observe cum se apropie virusul. „Oamenii vor fi terifiați astfel", a adăugat el.

Din lipsă de materiale, fiindcă fiecare magazin este închis, artistul a improvizat, folosind șervețele și ziare pe care le-a vopsit. Inspectorul de poliție Babu a apreciat ideea, așa că s-a deghizat cu casca creată de Gowtham.

Polițistul-virus

 (w670)

Purtând obiectul, Babu oprește șoferi și motocicliști, mai ales atunci când observă lipsa unei măști de protecție. El le spune apoi despre nevoia de a se distanța social și de a se proteja, cerându-le să nu mai iasă fără motive urgente. „Dacă ieșiți, eu voi intra", le-a spus polițistul celor cu care a intrat în contact.

India are 1.024 de cazuri confirmate cu coronavirus și 27 de morți, conform informațiilor oferite de Johns Hopkins University. Populația totală a Indiei este de 1,339 miliarde persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel