Data publicării:

"Un patruped a taxat Austria pentru refuzul de a permite intrarea în Schengen a României". Cezar Osiceanu explică de ce câinele Maiei Sandu l-a mușcat pe președintele Austriei

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: captură video Facebook Maia Sandu
Sursa foto: captură video Facebook Maia Sandu
Cezar Osiceanu a explicat de ce câinele Maiei Sandu l-a mușcat pe președintele Austriei și unde s-a greșit.

"O știre se plimbă de două zile pe toate canalele media: "Câinele Maiei Sandu l-a mușcat pe președintele Austriei!". Woau! Și de aici restul: primul câine care a mușcat un președinte de stat etc.

"Greșeala standard a omului care se apropie de un câine"

Acum, haideți să vedem de ce totuși un câine considerat a fi blând a reacționat așa! Greșeala standard a omului care se apropie de un câine indiferent de talia și rasa patrupedului este aceea că întinde una din mâini venind în plan vertical, de sus în jos, și cu palma orientată spre în jos din dorința de a mângâia capul acestuia. În plus, mișcarea este de obicei destul de rapidă .

Deasemenea câinele, care este protectorul omului prin definiție, are o inteligență pur comparativă ce va genera reacții tip de atac sau joacă. În cazul în care va întâlni o situație sau o persoană nouă care nu se încadrează în niciuna din cele două tipare, câinele o va alege pe cea care i se pare a fi mai apropiată uneia din cele două. 

Peste toate acestea vine și problema amprentei mirosului personal pe care fiecare animal o sesizează mult mai rapid și mai bine decât omul. Câinii se miros, când se întâlnesc, în zona rectală, iar când întâlnesc un om încearcă să îi adulmece zona inghinală anterioară sau posterioară tocmai în vederea înregistrării în memoria lor olfactivă a unui nou “ fișier”’ .

Trebuie să știm că, în mod normal, orice reacție umană de bucurie, tristețe, nervozitate produce o modificare a nivelului adrenalinei în corp care este sesizată imediat de animale, grație mirosului mult mai bun.

Iar acum sa combinăm fază cu fază toate informațiile din acest caz:

1. Proprietara câinelui este președinta unui stat.

2. Câinele ei este din ce în ce mai puțin alături de stăpâna lui și asta îl face sa încerce în orice moment să îi arate că este lângă ea. Această situație îl va face să devină ușor “over react”.

3. Câinele în lesă va reacționa mai tare prin lătrat sau atac decât atunci când este liber.

4. Președintele Austriei, un biped de talie înaltă, întinde mâna spre câine exact cum am spus mai sus că nu trebuie făcut, iar câinele reacționează în mod standard.

Toate aceste aspecte au condus la micul scandal diplomatic în urma căruia un patruped a taxat Austria pentru refuzul de a permite intrarea în Schengen a României", a conchis pilotul, într-o notă ironică și amuzantă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel