Un parlamentar britanic, arestat. Este suspectat că a violat o femeie
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de Connor Danylenko, de la Pexels
Fotografie creată de Connor Danylenko, de la Pexels
Un parlamentar britanic, membru al partidului lui Boris Johnson, a fost arestat sub suspiciunea de viol. 

Un parlamentar britanic din Partidul Conservator al premierului Boris Johnson a fost arestat sub suspiciunea de viol şi alte infracţiuni sexuale, informează marţi ziarul The Sun, relatează Reuters.

Parlamentarul al cărui nume nu a fost dat publicităţii a fost arestat pentru infracţiuni comise între 2002 şi 2009 la Londra, a relatat ziarul citând poliţia. Poliţia Metropolitană nu a răspuns până acum solicitării Reuters de a comenta informaţia.

Un purtător de cuvânt al unui responsabil conservator care răspunde de disciplina de partid în parlament a declarat că alesului în cauză i s-a spus să stea departe de parlament pe durata investigaţiei poliţiei.

"Până la încheierea investigaţii nu vom mai comenta", a spus purtătorul de cuvânt, citat de Agerpres.

Boris Johnson, anchetat de Parlament pentru declaraţii FALSE despre petrecerile din pandemie

La finalul lunii aprilie, Camera Comunelor din Parlamentul Marii Britanii a decis să deschidă o investigaţia în cazul unor presupuse declaraţii false ale lui Boris Johnson despre petrecerile organizate în birouri guvernamentale în timpul pandemiei. 

O moţiune depusă de Partidul Laburist (opoziţie) privind declanşarea unei investigaţii parlamentare a fost aprobată, joi seară, de Camera Comunelor, fără nicio obiecţie. Comisia pentru Privilegii a Camerei Comunelor va ancheta dacă premierul Boris Johnson, liderul Partidului Conservator, a sfidat Parlamentul prin declaraţiile repetate în care a negat încălcarea regulilor antiepidemice prin organizarea de petreceri în birouri guvernamentale în timpul pandemiei. Investigaţia parlamentară, care ar putea conduce la demiterea premierului Boris Johnson, va începe după ce Scotland Yard va prezenta concluzile propriei anchete, informează cotidianul The Evening Standard.

"Cred că premierul a pierdut deja încrederea publicului deoarece a încălcat propriile reguli anti-COVID. Şi cred că a pierdut şi încrederea parlamentarilor din propriul partid", a afirmat joi seară liderul Partidului Laburist (centru-stânga, opoziţie), Keir Starmer. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel