Data actualizării:
Data publicării:

Un olandez și-a schimbat părerea proastă despre țara noastră, după gestul făcut de un român. "Eroul meu a infirmat toate preconcepțiile"

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Un olandez a fost uimit de gestul unui român, schimbându-și complet părerea despre România.

Gestul făcut de un român plecat la muncă peste hotare l-a determinat pe un olandez să își schimbe părerea proastă despre România. Raymond Wegdam a povestit pentru wegdamnieuws.nl că într-o dimineață s-a trezit cu un mesaj în căsuța vocală, primit de la un număr de telefon românesc. Ioan Comaniciu, un român în vârstă de 31 de ani, îi găsise portofelul, chiar înainte ca el să-și dea seama că acesta lipsește.

"Mulți oameni au o anumită teamă față de România din cauza reputației sale, dar eroul meu a infirmat toate preconcepțiile", a spus bărbatul.

Bărbatul din Delden a povestit că într-o seară a cinat acasă la un coleg, iar mai apoi a plecat la o plimbare cu bicicleta. Acesta ar fi fost momentul în care și-a pierdut portofelul. Nu a durat mult până când a aflat de lipsa acestuia. A doua zi dimineața devreme el a primit un mesaj pe telefon de la un număr românesc în care era anunțat că i-a fost găsit portofelul.

Câteva ore mai târziu a primit un alt telefon. Îl sunase un localnic care îl anunța că un român i-a găsit portofelul și că l-a lăsat la un magazin, unde poate veni pentru a-l recupera. Impresionat de gestul românului, olandezul a vrut să-i mulțumească personal, mărturisind că gestul conaționalului nostru l-a făcut să-și schimbe complet părerea despre oamenii din România. 

Ce face românul în Olanda

 

"M-am uitat în portofelul ud, pentru că plouase în acea noapte, și am găsit un număr de telefon. Portofelul nu este al meu, așa că am considerat că trebuie să fac ceva cu el. Încerc să fiu o persoană bună. Colegul meu polonez de la brutăria Nollen a spus că cel mai bine este să-l las la supermarket, așa că am făcut-o", a povestit românul.

Ioan Comaniciu are 31 de ani și a plecat la muncă în Olanda din Sâmbăta de Sus. Acum el lucrează la brutăria Nollen și locuiește în Stegenhoek.

"Am colegi drăguți, un angajator drăguț și, de asemenea, îmi place foarte mult. În România eram pe linia de asamblare, dar aici este diferit. Sunt aici de un an și jumătate, dar sper să rămân mult timp", a spus românul.

"Toate statele membre UE vor să admită România în spațiul Schengen, cu excepția Țărilor de Jos. Eroul meu român poate rămâne cu siguranță în ceea ce mă privește!", a conchis olandezul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel