Un nou tip de fraudă online: Infractorii își atribuie identitatea unor angajați ai Europol, Interpol, FBI sau Poliției Române
Poliția Română atrage atenția asupra unui nou tip de fraudă online, prin care infractorii își atribuie alte identități decât cea reală.
Poliția Română anunță că în ultimele trei zile a fost sesizată asupra mai multor cazuri de fraude online, prin transmiterea unor mesaje prin email în care anumite persoane și-ar fi atribuit identitatea unor angajați cu funcții de conducere din structuri precum Europol, Interpol, FBI sau Poliția Română.
În aceste cazuri, victimele ar fi fost informate că fac obiectul unor presupuse proceduri judiciare, ca urmare a accesării unor site-uri în care sunt prezentate acțiuni cu un caracter sexual explicit, cu minori. Cei care au trimis aceste mesaje ar fi solicitat plata unor sume de bani, cu titlu de amendă penală, într-un termen scurt, pentru „a evita demararea unei proceduri judiciare și emiterea unui mandat de arestare preventivă”, pe numele destinatarului emailului, conform Poliției.
Cu privire la acest tip de fraudă, cunoscută sub denumirea de „government impersonation scams”, FBI, Interpol și Europol au transmis mai multe mesaje de avertizare a populației:
„În situația în care primiți astfel de email-uri, nesolicitate, vă recomandăm să nu răspundeți, să nu accesați eventualele linkuri sau atașamente și să vă adresați celei mai apropiate unități de poliție sau online, pe portalul de petiții al Poliției Române – https://www.politiaromana.ro/ro/petitii-online”, transmite Poliția Română, potrivit bizbrașov.
Sindicaliştii din Poliţie, protest la ușa lui Câciu de la Finanțe
Sindicaliştii din Poliţie pichetează, marţi, sediul Ministerului Finanţelor din Bucureşti, printre revendicări aflându-se aplicarea Legii-cadru a salarizării, acordarea unor sporuri prevăzute de lege, actualizarea şi recalcularea pensiilor militare de stat.
'Aşa cum am informat în comunicatul FSNPPC de săptâmâna trecută, mâine, 9 august, ora 10:00, declanşăm seria protestelor pe termen nelimitat. Drepturile noastre şi ale întregii familii ocupaţionale bugetare Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională, dar şi ale pensionarilor militari (rezervişti din Armată şi Poliţie, care pot fi rechemaţi oricând, la ordin, în activitate, conform Legii nr. 446/2006), sunt în continuare sfidate grosolan de către actualul Guvern', se menţionează în comunicat.
'Doar câteva ministere, alese pe sprânceană, plus INS (...) laolaltă cu toate structurile lor teritoriale, ar beneficia de o majorare a salariului de bază de 15%'
Potrivit Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România (FSNPPC), printr-un proiect legislativ iniţiat acum câteva zile de Ministerul Muncii, 'doar câteva ministere, alese pe sprânceană, plus INS (...) laolaltă cu toate structurile lor teritoriale, ar beneficia de o majorare a salariului de bază de 15%'.
'Mai mult, printr-un proiect legislativ iniţiat acum câteva zile de Ministerul Muncii (confirmat oficial de către ministrul de resort al Coaliţiei), se continuă haosul în sistemul bugetar de salarizare, şi aşa discreţionar şi politizat, astfel încât doar câteva ministere, alese pe sprânceană, plus INS (pentru 'complexitatea muncii desfăşurate' - cităm din nota de fundamentare), laolaltă cu toate structurile lor teritoriale, ar beneficia de o majorare a salariului de bază de 15% (să ne explicăm: nu depreciem munca din diferite domenii de activitate şi am evitat tot timpul să ne uităm în curtea altora, dar o astfel de sintagmă justificativă, inventată de iniţiatorul OUG, este de neînţeles, prin raportare la noi şi la celelalte ocupaţii bugetare).'(citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News