Data publicării:

Un nou studiu despre COVID-19. Iată cine sunt cei mai predispuși la o infecție prelungită

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Sanatate
WhatsApp

În timp ce majoritatea statelor lumii se confruntă cu al doilea val al pandemiei de COVID-19, continuă să apară studii privitoare la cele mai vulnerabile categorii de persoane. Iată ce spune un nou studiu.

Femeile cu vârste cuprinse între 50 și 60 de ani prezintă cel mai mare risc de a dezvolta un „COVID-19 prelungit”, sugerează un nou studiu. Totodată, vârsta înaintată completată de mai multe simptome în prima săptămână de boală au fost, de asemenea, asociate cu un risc crescut de probleme de sănătate de durată.

Studiul, condus de dr. Claire Steves și Tim Spector de la King’s College London, a analizat datele de la 4.182 de utilizatori de aplicații COVID Symptom Study care și-au înregistrat în mod consecvent starea de sănătate și au fost testați pozitiv. În general, femeile erau de două ori mai susceptibile de a suferi simptome COVID-19 care au durat mai mult de o lună, comparativ cu bărbații, dar numai până în jurul vârstei de 60 de ani, când nivelul lor de risc a devenit mai asemănător.

Creșterea vârstei a fost, de asemenea, asociată cu un risc crescut de COVID-19 prelungit, aproximativ 22% dintre persoanele cu vârsta de peste 70 de ani suferind timp de patru săptămâni sau mai mult, comparativ cu 10% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani.

Pentru femeile din vârsta de 50-60 de ani, acești doi factori de risc par să se combine: au fost de opt ori mai predispuse să prezinte simptome de durată ale COVID-19 comparativ cu tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani. Cu toate acestea, cea mai mare diferență între bărbați și femei a fost observată în rândul celor cu vârste cuprinse între 40 și 50 de ani, unde riscul femeilor de a dezvolta coronavirus prelungit era dublu față de cel al bărbaților, informează TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel