Un NOU simptom CIUDAT al COVID-19. Apare în special la copii şi tineri
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Medicii și cercetătorii au descoperit de la declanșarea pandemiei mai multe simptome pe care ar putea să le dea infectarea cu COVID-19. Iată care este noul simptom, prezent în principal la copii și tinerii adulți.

Pe lângă tuse seacă, febră, dureri în gât, dificultăţi respiratorii, dureri musculare, diaree, pierderea mirosului şi a gustului, COVID-19 ar putea prezenta şi un simptom mai puţin obişnuit, descoperit de medicii dermatologi.

Noul simptom

Acest nou simptom apare cu precădere la copii şi la adulţi cu vârste până în 30 de ani şi constă în dezvoltarea unor leziuni la nivelul degetelor de la picioare, de culoare violacee, roşie sau chiar albastră.

Simptomul a fost denumit „degetele COVID" şi a fost observat de medici pediatri dermatologi de la Northwestern University Feinberg School of Medicine.

Ce spune un medic dermatolog

„Leziunile sunt similare degerăturilor şi pot fi însoţite de mâncărime, durere sau senzaţie de arsură", susține Dr. Amy Paller, dermatolog, citează csid.ro.

Este posibil ca aceste leziuni să fie cauzate de inflamaţii ale vaselor de sânge, ca reacţie la infecţia cu virusul SARS-CoV-2, dar se vindecă spontan în majoritatea cazurilor, au observat specialiştii dermatologi.

O postare cu noul simptom a fost postat și pe rețelele de socializare și a fost distribuit de peste 1.5 milioane de persoane. 

Am vazut primele imagini similare acum aproape o luna. Trimise de o prietenă, medic italian de urgențe. Apoi in urmă cu...

Spitalul Virtual pentru Copii pe Miercuri, 22 aprilie 2020

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel