Un nou PARTID se va înființa: "Uitați de PMP, PNL, PSD, PCR, PDL!"
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Deputatul independent Remus Cernea a anunţat, vineri, că va înfiinţa un nou partid, care se va numi Mişcarea pentru Oameni, Natură şi Animale (MONA), formaţiune cu care îşi propune să intre în Parlament după alegerile din 2016.

"Astăzi anunţăm iniţierea eforturilor pentru a înfiinţa partidul Mişcarea pentru Oameni, Natură şi Animale, iniţialele înseamnă MONA. Uitaţi de PMP, PNL, PSD, PCR, PDL, iniţiale care nu spun nimic, care reprezintă partide neancorate în valori. Construim un partid de la început, cu o fundaţie solidă în ceea ce priveşte valorile. MONA poate trimite în foarte multe direcţii. MONA este un nume foarte cald de femeie, ne putem gândi şi la Mona Lisa şi la Leonardo şi la creativitatea şi geniul acestui mare om, ne putem gândi la căldura acestui nume care transmite o emoţie de care e nevoie şi în politică”, a anunțat Remus Cernea într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, potrivit Mediafax.

Vezi și: Cernea: "Delfinii, persoane non-umane". Urban: Câți delfini l-au votat?

Deputatul opinează că în România este nevoie de un partid preocupat de teme de mediu, dar şi de problemele animalelor. 

“În România animalele sunt pe scară largă victimele cruzimii. Tratamentul faţă de animale în România este unul înfiorător de multe ori, avem aceste tragedii cu câinii comunitari, avem cai bătuţi, animele chinuite la grădinile zoologice, delfini morţi care se prind în plasele pescarilor la malul Mării Negre. Aşadar, sunt numeroase teme care privesc animalele şi credem că este nevoie în România de un partid care pe lângă temele ce privesc oamenii şi situaţia noastră de cetăţeni să atingă şi teme de mediu, dar să existe o preocupare şi faţă de problema animalelor”, a explicat Remus Cernea.

El îşi propune ca MONA să ajungă în Parlament după alegerile din 2016, dar să aibă rezultate bune şi la alegerile locale. Remus Cernea își doreşte ca cel puţin 10-15 persoane din MONA să intre în Parlament, precizând că acest partid este deschis pentru oameni care au fost la “verzi”, vin din zona protecţiei animalelor, dar şi din zona de business - verde.

Citește și: Conchita Wurst, invitație surpriză din partea lui Remus Cernea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel