Un nou megaproiect marca Oprescu: tunel rutier sub Palatul Parlamentului
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
tunel
tunel

După ideea măreață de a construi autostrăzi suspendate, primarul Bucureștiului, Sorin Oprescu, pune pe hârtie un tunel rutier pe sub Palatul Parlamentului, de la podul Hasdeu până în apropiere de Piața Coșbuc. Tunelul este parte integrantă a proiectului de realizare a unei axe alternative de străbatere a orașului de la nord la sud, care are ca termen de execuție anul 2012.

Capitala va putea fi traversată de la nord la sud în 20 de minute, pe traseul Piaţa Victoriei - Piaţa Coşbuc, în urma lucrărilor la diametrala Buzeşti-Berzei-Uranus, promite primarul Sorin Oprescu, care califică proiectul drept cea mai mare operaţiune urbană din ultimii 20 de ani. Proiectul ar trebui să fie finalizat în 2012, dar exemplele anterioare fac opinia publică să pună sub semnul întrebării acest termen.

Primarul Capitalei a arătat că diametrala nord-sud a Capitalei va fi realizată în două etape, prima constând în amenajarea unei porţiuni din strada Berzei de la Piaţa Victoriei până la strada Occidentului, apoi a celuilalt segment din strada Berzei între Calea Griviţei şi Mircea Vulcănescu. În zona intersecţiei cu strada Berzei se va crea o nouă stradă - strada Gării de Nord - care va ieşi în faţa Ministerului Transporturilor. Cea de-a doua etapă va avea în vedere lucrări la Bulevardul Vasile Pârvan până la zona Podului Haşdeu care va fi supralărgită şi construcţia unui tunel de aproximativ 37 de metri de la Podul Hasdeu pe sub dealul Parlamentului până în apropierea Pieţei Coşbuc, pe bulevardul Uranus. "A fost aleasă varianta unui tunel de aproximativ 37 de metri pe sub dealul Parlamentului", a spus Sorin Oprescu. Edilul şef al Capitalei a mai arătat că bulevardul Izvor va fi supralărgit până la patru benzi pe fiecare sens, concomitent cu lucrările din faza a doua a diametralei nord-sud şi cu realizarea tunelului care va ieşi în bulevardul Uranus, în apropierea Pieţei Coşbuc. "În primele cinci luni ale lui 2011 vom finaliza prima etapă din construcţia diametralei Buzeşti-Berzei-Uranus iar etapa a doua va fi finalizată în primele luni ale lui 2012", a spus Oprescu.

Demolări de clădiri de patrimoniu, pe sistem comunist

În privinţa exproprierilor imobilelor, Oprescu a precizat că "rămân deocamdată câteva case monumente istorice" care au fost declasate din ordin al ministrului Culturii şi pentru care mai trebuie aşteptată o perioadă de câteva zile până la publicarea ordinelor în Monitorul Oficial". Primarul general a arătat că printre monumentele istorice declasate se află şi cinematograful Feroviar, "ale cărui ziduri se prăbuşesc singure", fostul Hotel Marna şi casa în care au locuit pentru o perioadă poetul Mihail Eminescu şi Veronica Micle.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel