Data publicării:

”Un nou început fotbalului românesc”. Iordănescu, optimist înaintea meciului cu Ucraina: Echipa noastră va da totul. Suntem pregătiți să ne batem pentru fiecare metru de teren

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sport
WhatsApp
FOTO: captura video YouTube @FRT TV
FOTO: captura video YouTube @FRT TV
Selecționerul Edward Iordănescu susține că acest EURO poate să fie ”un nou început fotbalului românesc”.

Edward Iordănescu, tehnicianul echipei naționale României, a declarat, duminică, la Munchen, că adversarul din primul meci din EURO 2024, reprezentativa Ucrainei, are respectul ”total” până la momentul meciului, dar că mai departe, ”tricolorii” sunt pregătiți să se bată ”pentru fiecare metru de teren”, mai ales că vor face asta în fața unui număr mare de suporteri români.

”Se apropie debutul nostru la un turneu final și resimțim asta cu multă bucurie, dar și multă emoție. E un moment pe care l-am dorit atât de mult și care ne-a lipsit opt ani, pe care l-am creat și cred că îl și merităm.

Există și o presiune foarte mare, dar venită dintr-o dorință imensă de a reprezenta așa cum trebuie țara, românii  și România.

Ne dorim, și asta o spun cu toată convingerea, ca mâine (n.r. luni) și pe tot parcursul acestui turneu final, să facem ca românii noștri să se regăsească în echipa națională.

Și, dacă putem, să dăm un exemplu că atunci când există unitate, spirit, muncă, seriozitate și disciplină orice este posibil. Așa că mâine pornim încrezători, cu entuziasm și marcați de foarte multă responsabilitate. (...) 

Am convingerea că suntem pregătiți să prezentăm cea mai bună versiune a noastră. Este tot ce îmi doresc. Cu siguranță putem vorbi de obiective, că putem ieși din grupă, cu siguranță că ne dorim, dar trebuie să fim obiectivi și să o luăm pas cu pas.

Dacă echipa va prezenta cea mai bună versiune a ei, așa cum a făcut-o în anumite momente și nu puține, în calificări, sunt sigur că avem șansele noastre”, a declarat tehnicianul Edward Iordănescu în cadrul conferinței de presă premergătoare meciului cu reprezentativa Ucrainei.

Iordănescu: Un nou început fotbalului românesc

Întrebat cum va putea face față presiunii date de numărul mare de suporterii români prezenți în Germania, la Munchen în primul meci, Iordănescu a ținut să sublinieze că deși tocmai dn această direcție este presiunea cea mai mare, ”îmi doresc ca prin tot ce facem în acest turneu final, să dăm un nou început fotbalului românesc, un exemplu că se pot face lucrurile bine, că poți face performanță atunci când faci lucrurile pas cu pas, cu răbdare și așa cum trebuie, dar cu multă convingere.

Suporterilor români le promit ce le-am mai promis și în alte rânduri. Și o spun cu toată sinceritatea și cu toată convingerea. Și anume că acest grup va da totul, indiferent de momentele prin care trecem, este un turneu final, întâlnim cele mai bune echipe, cei mai buni jucători, cei mai buni antrenori. 

Echipa noastră va da totul. Suntem pregătiți să ne batem pentru fiecare metru de teren. Și suntem, în același timp, foarte conștienți că va urma o opoziție extrem de serioasă. O echipă care are respectul nostru total, dar atunci când începe jocul, noi avem calea noastră", a mai spus selecționerul.

Echipa națională de fotbal a României întâlnește selecționata Ucrainei, luni, de la ora 16:00, la Munchen, în prima sa partidă de la Campionatul European din Germania.

În celelalte două partide din Grupa E, România va înfrunta selecționatele Belgiei, pe 22 iunie la Koln (ora 22.00), și Slovaciei, pe 26 iunie la Frankfurt (ora 19.00). 

Citește și: Premierul Marcel Ciolacu, vizită oficială în Bavaria. Două evenimente importante se află pe agenda sa

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel