Un mort şi 45 de răniţi, în urma cutremurelor din Christchurch, Noua Zeelandă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
seism
seism

O persoană a murit şi alte 45 au fost rănite în urma cutremurelor care au afectat, luni, oraşul Christchurch, al doilea ca importanţă din Noua Zeelandă, noi replici fiind resimţite şi marţi.

Oraşul a fost afectat luni la prânz de un cutremur cu magnitudinea de 5,2, care a avut epicentrul la zece kilometri de Christchurch şi hipocentrul la o adâncime de 11 kilometri. Câteva minute mai târziu, un alt seism s-a produs, mai violent, cu magnitudinea 6, având epicentrul la 14 kilometri de oraş şi hipocentrul la 11 kilometri.

Oraşul neozeelandez Christchurch, afectat de două cutremure

Christchurch a fost afectat de două cutremure mari în ultimele luni. La 22 februarie, un seism cu magnitudinea de 6,3 a provocat moartea a 181 de persoane, acesta fiind cel mai violent înregistrat în ţară în ultimii 80 de ani.  La 4 septembrie 2010, oraşul a fost afectat de un cutremur cu magnitudinea 7, care nu s-a soldat cu morţi, dar a provocat pagube importante.

Noua Zeelandă, situată pe Cercul de Foc al Pacificului, la frontiera mai multor plăci tectonice, înregistrează până la 15.000 de cutremure pe an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel