Un mic dejun delicios și ușor de făcut: prăjitura cu piersici, fără unt
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Un mic dejun delicios și ușor de făcut - prăjitura cu piersici, fără unt. Sursa - Pexels
Un mic dejun delicios și ușor de făcut - prăjitura cu piersici, fără unt. Sursa - Pexels
Vă propunem o rețetă rapidă și ușoară în care veți folosi piersici coapte.

Desertul este moale și parfumat. O modalitate grozavă de a-ți lua rămas bun de la vara care pleacă și de a întâmpina toamna. Prepararea desertului este cu adevărat simplă, fiind ideală și pentru cei care nu se pricep foarte bine la gătit.

Pentru a prepara prăjitura cu piersici și fără unt va dura 10 minute. Apoi nu vă mai rămâne decât să o puneți în cuptor.

Ingrediente pentru aproximativ 6 porții:

2 ouă;

4 piersici;

300 grame faină,

180 grame zahăr;

120 ml ulei de semințe de floarea soarelui;

170 ml iaurt simplu;

esență de vanilie;

1 plic praf de copt;

zahăr pudră după gust.

 

Modul de preparare

 

Într-un bol, bateți ouăle cu zahărul. Mixați până când amestecul devine limpede și pufos. Apoi adăugați uleiul încet, astfel încât să se absoarbă încet. Abia după ce uleiul este bine amestecat cu celelalte ingrediente, se adaugă iaurtul și esența de vanilie.

Cartofi cu șuncă la cuptor: rețeta cu care îți vei uimi întreaga familie

În acest moment va trebui să adăugați ingredientele uscate: făina cernută și praful de copt.  Se amestecă încă câteva minute.

Piersicile se spală, se scot sâmburii și se taie felii. Adăugați piersicile în aluat. Între timp, pregătiți o tavă de copt, pe care trebuie să o tapetați cu pergament. Turnați aluatul în tavă și nivelați-l cu o spatulă.

Prăjitura se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C, aproximativ 40 de minute. Înainte servire, decorați prăjitura cu zahăr pudră. Poftă bună!

 

BONUS. Tort din patru ingrediente, umplut cu o cremă fantastic de bună: e simplu de făcut și se va topi în gură

 

Un desert cremos, făcut din ingrediente simple este tortul de cafea cu crema de unt.  Acest desert cremos și moale este simplu de făcut și se va topi în gură.

Toată familia îți va cere să-l prepari mai des, iar invitații vor cere rețeta.

Ingredientele pentru prepararea blatului:

200 de grame de făină,

150 ml de cafea tare,

2 linguri de praf de copt,

180 de grame de zahăr,

5 ouă.

Pentru  cremă ai nevoi de următoarele ingrediente:

300 grame de unt,

2 linguri de amidon,

260 de grame de zahăr,

esență de vanilie,

300 ml lapte,

2 gălbenușuri.

Pentru decor: migdale feliate, ciocolată neagră sau cu lapte.

 

Procedura de preparare

 

Separăm albușurile de gălbenușuri. În bolul cu albușuri, adăugăm o linguriță de zahăr și mixăm.  Continuând să amestecăm cu mixerul electric, adăugăm jumătate din zahărul rămas.

În bolul cu gălbenușuri adăugăm restul de zahăr și amestecăm, până când compoziția este limpede. Apoi, în bolul cu gălbenușuri, turnăm cafeaua preparată anterior și răcită la temperatura camerei.

Salată din varză roșie și porumb: este suculentă și plină de vitamine

Adăugăm făina cernută, praful de copt și din nou amestecăm cu mixerul electric. În acest moment, integrăm și albușurile, bătute spumă, folosind o spatulă.

După ce am terminat, transferăm aluatul într-o tavă dreptunghiulară (22 x 30), tapetată cu hârtie de copt. Gătim blatul 30 de minute, la 180 de grade.


Ceapă murată pentru iarnă: un preparat excelent, simplu și accesibil

Între timp ne ocupăm de cremă: Într-o cratiță, punem zahărul și gălbenușurile și amestecăm energic cu un tel. Adăugăm, treptat, laptele și amidonul. Cratița se pune pe foc. Lăsam să fiarbă până obținem o cremă groasa. Când crema este gata, o transferăm într-un castron mic, o acoperim cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească la temperatura camerei.

Scoatem blatul din cuptor și îl lăsăm să se răcească la temperatura camerei pe un grătar. Apoi împărțim blatul în 3 straturi.

Pentru a termina crema, adăugăm untul și esența de vanilie și lucram cu mixerul electric.  

Porumb delicios, copt în cuptor cu unt și usturoi: copiii îl vor adora

După ce crema este gata, acoperim cu ea prima foaie de blat. Așezăm peste cremă a doua foaie de blat și continuăm așa până completăm toate straturile. Ultimul strat trebuie să fie de cremă, care trebuie întinsă și pe marginile tortului.

La final decorăm tortul cu migdalele feliate prăjite anterior și îl dăm la frigider pentru o noapte. A doua zi, servim desertul la masă, după ce îl decorăm cu ciocolată topită. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel