Desertul este moale și parfumat. O modalitate grozavă de a-ți lua rămas bun de la vara care pleacă și de a întâmpina toamna. Prepararea desertului este cu adevărat simplă, fiind ideală și pentru cei care nu se pricep foarte bine la gătit.
Pentru a prepara prăjitura cu piersici și fără unt va dura 10 minute. Apoi nu vă mai rămâne decât să o puneți în cuptor.
Ingrediente pentru aproximativ 6 porții:
2 ouă;
4 piersici;
300 grame faină,
180 grame zahăr;
120 ml ulei de semințe de floarea soarelui;
170 ml iaurt simplu;
esență de vanilie;
1 plic praf de copt;
zahăr pudră după gust.
Modul de preparare
Într-un bol, bateți ouăle cu zahărul. Mixați până când amestecul devine limpede și pufos. Apoi adăugați uleiul încet, astfel încât să se absoarbă încet. Abia după ce uleiul este bine amestecat cu celelalte ingrediente, se adaugă iaurtul și esența de vanilie.
Cartofi cu șuncă la cuptor: rețeta cu care îți vei uimi întreaga familie
În acest moment va trebui să adăugați ingredientele uscate: făina cernută și praful de copt. Se amestecă încă câteva minute.
Piersicile se spală, se scot sâmburii și se taie felii. Adăugați piersicile în aluat. Între timp, pregătiți o tavă de copt, pe care trebuie să o tapetați cu pergament. Turnați aluatul în tavă și nivelați-l cu o spatulă.
Prăjitura se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C, aproximativ 40 de minute. Înainte servire, decorați prăjitura cu zahăr pudră. Poftă bună!
BONUS. Tort din patru ingrediente, umplut cu o cremă fantastic de bună: e simplu de făcut și se va topi în gură
Un desert cremos, făcut din ingrediente simple este tortul de cafea cu crema de unt. Acest desert cremos și moale este simplu de făcut și se va topi în gură.
Toată familia îți va cere să-l prepari mai des, iar invitații vor cere rețeta.
Ingredientele pentru prepararea blatului:
200 de grame de făină,
150 ml de cafea tare,
2 linguri de praf de copt,
180 de grame de zahăr,
5 ouă.
Pentru cremă ai nevoi de următoarele ingrediente:
300 grame de unt,
2 linguri de amidon,
260 de grame de zahăr,
esență de vanilie,
300 ml lapte,
2 gălbenușuri.
Pentru decor: migdale feliate, ciocolată neagră sau cu lapte.
Procedura de preparare
Separăm albușurile de gălbenușuri. În bolul cu albușuri, adăugăm o linguriță de zahăr și mixăm. Continuând să amestecăm cu mixerul electric, adăugăm jumătate din zahărul rămas.
În bolul cu gălbenușuri adăugăm restul de zahăr și amestecăm, până când compoziția este limpede. Apoi, în bolul cu gălbenușuri, turnăm cafeaua preparată anterior și răcită la temperatura camerei.
Salată din varză roșie și porumb: este suculentă și plină de vitamine
Adăugăm făina cernută, praful de copt și din nou amestecăm cu mixerul electric. În acest moment, integrăm și albușurile, bătute spumă, folosind o spatulă.
După ce am terminat, transferăm aluatul într-o tavă dreptunghiulară (22 x 30), tapetată cu hârtie de copt. Gătim blatul 30 de minute, la 180 de grade.
Ceapă murată pentru iarnă: un preparat excelent, simplu și accesibil
Între timp ne ocupăm de cremă: Într-o cratiță, punem zahărul și gălbenușurile și amestecăm energic cu un tel. Adăugăm, treptat, laptele și amidonul. Cratița se pune pe foc. Lăsam să fiarbă până obținem o cremă groasa. Când crema este gata, o transferăm într-un castron mic, o acoperim cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească la temperatura camerei.
Scoatem blatul din cuptor și îl lăsăm să se răcească la temperatura camerei pe un grătar. Apoi împărțim blatul în 3 straturi.
Pentru a termina crema, adăugăm untul și esența de vanilie și lucram cu mixerul electric.
Porumb delicios, copt în cuptor cu unt și usturoi: copiii îl vor adora
După ce crema este gata, acoperim cu ea prima foaie de blat. Așezăm peste cremă a doua foaie de blat și continuăm așa până completăm toate straturile. Ultimul strat trebuie să fie de cremă, care trebuie întinsă și pe marginile tortului.
La final decorăm tortul cu migdalele feliate prăjite anterior și îl dăm la frigider pentru o noapte. A doua zi, servim desertul la masă, după ce îl decorăm cu ciocolată topită. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Semafoarele care educă șoferii. Titi Aur: Spania are de foarte mult timp introdus acest sistem. E demonstrat 100% că sunt utile / video
- Adrian Negrescu: Va fi primul Paște fără miel pentru majoritatea românilor, în condițiile în care prețul cărnii a atins un nivel fără precedent în ultimii 30 de ani
- Când începe explorarea Cartofului de Aur, cel mai "scump" asteroid din spațiu, estimat la 10.000 de cvadrilioane de dolari. NASA a făcut anunțul
- Chirieac, după riposta Israelului asupra Iranului: S-ar putea să încheiem această pagină neagră din istoria Orientului Mijlociu
- Weekendul 19-21 aprilie, marcat de un eveniment nemaiîntâlnit din 1941 încoace. Daniela Simulescu: Nu ne plictisim deloc zilele ce urmează!
- Paradox cu judecătoarea care nu știa că Sebi a murit. Motivul pentru care a făcut „gogonate“ în sala de judecată / video
- Au început să apară supermarketuri low-cost. Locuitorii se declară încântați de prețurile mult mai mici ale produselor
- Ce nu s-a văzut la vizita lui Marcel Ciolacu la Marea Moschee din Abu Dhabi. Imagini din spatele camerelor - Foto / Video în articol
- Polițist, la un pas să fie linșat în Târgu Jiu, după ce a vrut să oprească o autoutilitară. Val Vâlcu: Nu există așa ceva. În secunda 2 trebuia oprit - Foto
- Klaus Iohannis, în Republica Coreea. E prima țară din regiunea Asia-Pacific cu care România a ridicat relațiile la nivel de Parteneriat Strategic, semnat în 2008
- Nod în papură cu Vâlcu și Bulai: Campania electorală, analiza momentului
- Copiii, sub presiuni imense din partea societății, rețelelor de socializare și părinților. Cum să nu găsească căi de evadare?
- Separi cățeii de mamă înainte de opt luni? Se pedepsește cu închisoarea: Pedeapsa trebuie să fie mai drastică