Un marinar este dat dispărut în Marea Neagră. Căutările au fost suspendate din cauza întunericului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO cu caracter ilustrativ. Sursă: Facebook @ARSMOV
FOTO cu caracter ilustrativ. Sursă: Facebook @ARSMOV
Căutările unui marinar dispărut de la bordul unei nave aflate pe Marea Neagră au fost suspendate din cauza întunericului.

Un marinar de cetăţenie georgiană, de la bordul unei nave aflate pe Marea Neagră la circa 60 de mile marine depărtare de staţiunea Olimp, este căutat după ce autorităţile portuare au fost alertate, marţi, că acesta a dispărut.

Autoritatea Navală Română (ANR) a informat, marţi seară, printr-un comunicat de presă, că un marinar de origine georgiană este căutat după ce echipajul navei la bordul căreia se afla a transmis în ziua în curs, la ora 15,17, o alertă către Serviciului MRCC din cadrul Autorităţii Navale Române.

"Nava, sub pavilion Vanuatu, se află la 60 de mile marine de Olimp şi a reuşit să contacteze şi nava GSP Centaurus, aflată în apropierea sa pentru a anunţa despre incidentul de om la apă. Inspectorii MRCC au coordonat nava GSP pentru a începe imediat căutarea marinarului dispărut. După mai bine de o oră şi jumătate de căutări marinarul nu a fost însă găsit", reiese din comunicatul citat de Agerpres.

Căutările se vor relua miercuri dimineață

Conform sursei menţionate, din primele informaţii se pare că bărbatul are în jur de 23 de ani şi ocupă funcţia de timonier.

Din cauza lăsării întunericului, operaţiunea a fost suspendată, o navă de intervenţie din cadrul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) urmând să ajungă miercuri dimineaţă în zona unde s-a petrecut incidentul, pentru reluarea căutărilor.

Citește și: Nava SAR Phoenix, chemată de la paradă să intervină în căutarea unei persoane căzute în mare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel