Un maratonist român s-a calificat la Olimpiada de la Rio
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Alexandru Nicolae Soare, component al clubului Știința Bacău, a îndeplinit baremul de participare la Jocurile Olimpice de la Rio în proba de maraton.

Alexandru Nicolae Soare, antrenat de Cristina Alexe, este la prima performanță importantă din carieră şi a obţinut-o în cadrul tradiționalei curse desfășurate la Hamburg, pe care a terminat-o în 2h 18min 52sec, potrivit Agerpres. Baremul pentru a prinde un loc în competiția de la Rio este de 2:19:00.

"A fost o cursă dificilă, urmare a vântului care a bătut foarte puternic, dar mi-am dorit mult să alerg sub barem și am reușit să-mi îndeplinesc un obiectiv mult visat în numeroasele ore de pregătire din ultimele luni", a declarat atletul băcăuan, adăugând că pentru Jocurile Olimpice și-a propus "un nou Personal Best și o clasare care să onoreze cariera de până acum, să aducă satisfacție în România".

"Nu cred că voi putea să o egalez pe Constantina Diță, campioana noastră olimpică de maraton, dar voi face totul în pregătirile pentru cursa de la Rio și în timpul acesteia pentru o clasare cât mai bună. Iubitorii atletismului românesc să fie siguri de acest efort al meu", a adăugat atletul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel