Liderii romi îi atacă pe cei doi regi
Data publicării:
Autor: florin, Florin Pupăză
WhatsApp
iulian
iulian

Partida Romilor Pro Europa îi atacă pe regii autoproclamați. Încoronarea celor doi regi nu are nicio valoare, spune împăratul Iulian Rădulescu. Deşi împăratul nu este recunoscut de familia Cioabă, ceilalți lideri spun că nu îi vor recunoaște.  

”Regretatul Florin Cioabă a fost pentru întreaga comunitate a romilor din județul Cluj doar un activist rom/pastor, nicidecum ”REGE”. Cioabă a fost probabil ”REGE” doar pentru comunitatea romilor căldărari, care nu este atât de reprezentativă că și număƒr pentru comunitatea romă.

Nu dorim să intrăm în acest joc

Noi, Partida Romilor nu dorim să intrăm în acest joc, de care se folosesc unii politicieni, nu dorim că noi comunitatea romă din județul Cluj și nu numai, să fim masă de manevră în folosul nimănui. Singurul reprezentant al romilor din toată România este Președintele Partidei Romilor Pro Europa, Deputatul Nicolae Păun. Acesta reprezintă cu adevărat interesele comunității rome din județul Cluj cât și din întreagă țara, împreună cu alți reprezentanți ai comunității rome, care se alfa în poziții oficiale.

Romii din România nu vor recunoaște nici Împărați nici Regi niciodată. România este țarムmembră a Uniunii Europene, iar aceste titulaturi, Rege, Împărat sau șef de stabor, ne fac doar deservicii atât nouă, romilor cât și populației majoritare”, a declarat președintele Partidei Romilor Pro Europa Filiala Cluj, Aurel Roșianu.

Coroana controversată

Iulian Rădulescu nu e de acord nici cu faptul că a doua coroană a fost făcută din aurul romilor şi nu al familiei Cioabă. „Eu nu am să promulg ce au făcut ei acum. Şi dacă nu promulg eu, nu va merge”, a spus Iulian Rădulescu, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Cei doi fii ai lui Florin Cioabă au fost încoronaţi astăzi la căpătâiul tatălui lor. Amândoi au primit pe cap coroane din aur. Cea purtată de Florin Cioabă a ajuns pe capul lui Daniel, pentru fiul cel mare fiind realizată o coroană din galbeni, moşteniţi de la bunicii lor.

Dorin Cioabă, fiul cel mare al lui Florin Cioabă, a anunţat, vineri, înainte de plecarea spre cimitir a cortegiului funerar, că fratele său cel mic, Daniel, va primi coroana tatălui său şi va fi rege al romilor din România, iar el va fi rege internaţional al romilor şi va purta o a doua coroană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel