Data publicării:

Un land din Germania le cere celor care solicită cetățenia să-și declare susținerea pentru statul Israel

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Landul Saxonia-Anhalt le cere solicitanților de cetățenie să-și declare susținerea pentru existența statului Israel.

În landul Saxonia-Anhalt din Germania s-a luat decizia ca o condiție prealabilă pentru cetățenie să fie recunoașterea dreptului statului Israel de a exista. Ministerul de Interne a stipulat printr-un decret că, în caz contrar, solicitanților li se va refuza cetățenia, potrivit mdr.

Oricine solicită cetățenia în Saxonia-Anhalt ar trebui să-și ia acum un angajament față de dreptul de existență al statului Israel. Ministerul de Interne a stipulat acest lucru într-un decret către raioane și orașe la sfârșitul lunii noiembrie, a explicat marți, la Magdeburg, ministrul Tamara Zieschang (CDU).

Decretul prevede că dreptul statului israelian de a exista este din rațiuni de stat germane. Prin urmare, solicitanții de cetățenie trebuie să confirme în scris „că recunosc dreptul Israelului de a exista și să condamne orice eforturi îndreptate împotriva existenței statului Israel”.

În plus, la naturalizare, ar trebui să se acorde atenție dacă există dovezi ale unor atitudini antisemite în rândul celor care fac solicitarea, a explicat Zieschang. Decretul către municipalități prevede că dreptul la cetățenie este exclus dacă străinii depun eforturi care sunt îndreptate împotriva ordinii de bază libere și democratice. Aceasta a inclus, de asemenea, crime antisemite și negarea dreptului Israelului de a exista.

Decretul recomandă municipalităților să folosească o formulare specifică pentru angajamentul celor care fac solicitarea. În cazul în care solicitantul refuză să depună o declarație, certificatul de cetățenie nu poate fi înmânat. Acest lucru trebuie consemnat la dosar și cererea de naturalizare trebuie respinsă, se mai arată în informare.

Ministrul de Interne Zieschang și-a exprimat deja solidaritatea față de această măsură, imediat după atacul islamist Hamas asupra Israelului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel