Un italian, campion absolut al...MEMORIEI. Clasamentele pe care le domină
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Un italian de doar 21 de ani, Andrea Muzii, a căștigat Campionatele mondiale de memorie.

Andrea Muzii, un italian în vârstă de 21 de ani, a câştigat Campionatele mondiale de memorie, găzduite anul acesta de Germania, stabilind un nou record mondial, informează duminică DPA, citat de Agerpres. 

Printre alte realizări, tânărul a reuşit să memoreze un număr alcătuit din 630 de cifre într-un interval de cinci minute în cadrul disciplinei Numere Rapide, a declarat pentru DPA organizatorul competiţiei, Steffen Buetow. Dacă performanţa sa va fi omologată, va fi un record mondial.

A depășit alți 1.700 de atleți ai memoriei

Muzii a câştigat proba de decatlon în cadrul campionatelor MemoryXL cu un scor record de 8.594 de puncte, ocupând primul loc din circa 1.700 de atleţi ai memoriei participanţi, a spus Buetow.

Competitori din cinci ţări au luat parte la evenimentul desfăşurat în Torgelow, estul Germaniei, participând la probe precum memorarea unor imagini, a unor secvenţe de cuvinte sau a unor serii extinse de numere.

Memoria, un elefant

Invitat în emisiunea "Interviuri care inspiră", de la DC News, Paul Olteanu, master-trainer în neuroștiință și comunicare, a vorbit despre competiția care se naște între oameni.  Acesta a explicat cum ajunge creierul să facă asta și le-a transmis un mesaj părinților.

"Este foarte important pentru cei care ne privesc să înţeleagă cum se întâmplă chestia asta şi că drumul către iad este pavat cu bune intenţii. Noi avem două sisteme decizionale, elefantul (n.r. creierul) care este matur la 15 ani - te naşti cu o parte din structurile astea mature - are o memorie doar a lui, care învaţă prin repetiţie şi asociere. Elefantul este o vietate simplă care nu înţelege nuanţe.

În momentul în care noi, la şcoală fiind, veneam acasă cu o notă şi venea întrebarea: "Și Claudia cât a luat? A luat zece. Şi tu cât ai luat? Ai luat opt. Păi dacă ea poate, tu de ce nu poţi?", prin procesarea asta care se întâmplă la nivel subcortical - vorbim despre structurile primitive - la mine apare cortizol, care este un hormon de stres care îţi dă un sentiment neplăcut, care se sudează de ce a precedat momentul ăsta.. Şi anume de faptul că un coleg a luat mai mult decât mine.

Uleiul de tămâie poate ajuta memoria

Uleiul de tămâie se mai remarcă și prin capacitatea sa uimitoare de îmbunătățire a memoriei. Beneficiile acestui ulei pentru memorie au fost dovedite în urma unor experimente, ale căror concluzii au fost acelea că ajută creierul să aibă o activitate mai intensă și totodată memoria a fost îmbunătățită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel