Un înalt oficial de la Kremlin sugerează că Rusia ar putea revendica Alaska de la SUA: Vă puteți confrunta cu mânia lui Dumnezeu
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Un înalt oficial rus a avertizat SUA că s-ar putea confrunta cu „mânia lui Dumnezeu” dacă va continua eforturile de a ajuta la înființarea unui tribunal internațional care să investigheze acțiunea Rusiei în Ucraina.

Un oficial de rang înalt de la Kremlin a avertizat miercuri SUA că s-ar putea confrunta cu „mânia lui Dumnezeu” dacă va continua eforturile de a ajuta la înființarea unui tribunal internațional care să investigheze acțiunea Rusiei în Ucraina, în timp ce purtătorul de cuvânt al Camerei inferioare a Rusiei a îndemnat Washingtonul să-și amintească faptul că Alaska a aparținut Rusiei.

Dmitri Medvedev, secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, prezidat de președintele Vladimir Putin, a denunțat SUA pentru ceea ce el a descris drept eforturile lor de a „răspândi haosul și distrugerea în întreaga lume de dragul „adevăratei democrații””.

„Întreaga istorie a Statelor Unite de pe vremea subjugării populației native indiene reprezintă o serie de războaie sângeroase”, a spus Medvedev într-o lungă diatribă pe canalul său Telegram, subliniind bombardamentul nuclear al Japoniei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și războiul din Vietnam.

„A fost cineva responsabil pentru aceste crime? Ce tribunal a condamnat marea de sânge vărsată de SUA acolo?”, a spus Medvedev.

Medvedev a citat din Biblie

Răspunzând cererilor susținute de SUA pentru un tribunal internațional care să judece presupusele crime de război comise de Rusia în Ucraina, Medvedev le-a respins ca fiind o încercare a SUA „de a-i judeca pe alții, rămânând imun la orice proces”.

„Nu va funcționa cu Rusia, ei o știu bine”, a concluzionat Medvedev. „De aceea, câinii bătrâni ai războiului latră într-un mod atât de dezgustător.”

„SUA și nefolosiții săi inutili ar trebui să-și amintească cuvintele Bibliei: Nu judeca și nu vei fi judecat... pentru ca ziua cea mare a mâniei Lui să nu vină într-o zi acasă la ei”, a spus Medvedev, referindu-se la Apocalipsă.

El a menționat că „ideea de a pedepsi țara cu cel mai mare potențial nuclear este absurdă și poate crea amenințarea existenței omenirii”.

Avertismentul urmează unei serii de declarații dure din partea lui Putin și a oficialilor săi care au indicat arsenalele nucleare rusești pentru a avertiza Occidentul să nu interfereze cu acțiunea Moscovei în Ucraina.

Volodin spune că Alaska ar putea fi revendicată

Într-un alt avertisment vertiginos adresat SUA, Vyacheslav Volodin. un vechi consilier al lui Putin, care este președintele Camerei inferioare a parlamentului, a avertizat miercuri că Washingtonul ar trebui, atunci când îngheață activele rusești, să-și amintească că Alaska a făcut parte din Rusia și Rusia a colonizat Alaska și a stabilit acolo câteva așezări până când SUA au cumpărat provincia în 1867 pentru 7,2 milioane de dolari.

„Când încearcă să ne îconfiște bunurile în străinătate, ar trebui să fie conștienți de faptul că avem și noi ceva de revendicat”, a spus Volodin în timpul unei întâlniri cu parlamentarii, conform The Independent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel