Un important magnat rus denunță „războiul nebunesc” din Ucraina: 90% dintre ruși sunt ÎMPOTRIVA acestui război!
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Putin
Putin
Magnatul rus, Oleg Tinkov, a denunțat „masacrul” Moscovei în Ucraina și a îndemnat Occidentul să ajute la încheierea „acest război nebunesc”. Omul de afaceri spune că „90% dintre ruși” sunt împotriva invaziei Ucrainei.

Oferind unele dintre cele mai puternice critici din partea unui rus proeminent față de acțiunea militară a Kremlinului, Tinkov a susținut online că 90% dintre ruși sunt „împotriva acestui război” și a numit forțele Rusiei o „armata de rah#t”, potrivit The Guardian.

Tinkov este unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori ai Rusiei și a fondat Tinkoff Bank în 2006. El a avut sediul în afara Rusiei în ultimii ani.

„Trezindu-se cu mahmureală, generalii și-au dat seama că au o armată de rah#t”, a scris Tinkov, 54 de ani, pe Instagram.

„Și cum să fie armata bună, dacă totul în țară este rah#t înfundat în nepotism, obediență și servilism?”

Omul de afaceri, care a fost vizat de sancțiunile occidentale, a adăugat: „Nu văd un SINGUR beneficiar al acestui război nebunesc! Oameni și soldați nevinovați mor.”

Prin intermediul unui mesaj scris în engleză, Tinkov, care a demisionat din funcția de președinte al Băncii Tinkoff în 2020, a transmis: „Dragă „vest colectiv”, vă rugăm să-i dați domnului Putin o portiță clară pentru a-și salva fața și a opri acest masacru. Vă rugăm să fiți mai raționali și mai umanitari.”

El și-a postat declarația în cea de-a 55-a zi a campaniei militare a Moscovei, forțele ruse declanșând o nouă ofensivă majoră în regiunea Donbas de est.

„90% dintre ruși sunt ÎMPOTRIVA acestui război!” spuse Tinkov. „Desigur, există proști care desenează Z, dar 10% din orice țară sunt proști”, a spus el, referindu-se la ceea ce a devenit un simbol rus de sprijin pentru război.

El a adăugat că oficialii de la Kremlin sunt „șocați” că ei și copiii lor nu vor mai putea să-și petreacă vacanțele de vară în Marea Mediterană. „Oamenii de afaceri încearcă să salveze ceea ce a mai rămas din proprietățile lor”.

Autoritățile ruse au încercat să sugrume disidența față de invazia Ucrainei de către Moscova, impunând pedepse de închisoare de până la 15 ani pentru publicarea a ceea ce Kremlinul numește „știri false” despre armată.

Tinkoff Bank a declarat că nu va comenta „opinia privată” a lui Tinkov, transmitând că acesta „nu este un angajat al Tinkoff”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel