Un hamburger, mai sigur decât salata verde din magazine
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp
salata_hamburger
salata_hamburger

Cunoscutul bacteriolog britanic, Hugh Pennington, profesor emerit la Universitatea Aberdeen (Scoţia), atrage atenția consumatorilor că salata verde din magazine este chiar mai periculoasă decât hamburgerii.

Hugh Pennington susţine că anumite tipuri de bacterii găsite în pungile cu salata tăiată nu pot fi distruse decât prin iradiere, astfel că legumele ambalate și care se vând "gata pentru consum" ar putea fi un pericol pentru sănătate, relatează portalul MedDaily, potrivit Agerpres.

În susținerea afirmației sale, bacteriologul britanic a amintit focarul de infecţie cu Cryptosporidium, apărut în Marea Britanie şi Scoţia în urma consumului de salată verde, care a afectat 300 de persoane. Și în SUA, în 2012, compania Dole a retras de la vânzare în zece state americane salată verde tăiată, ambalată în pungi de plastic, după ce Departamentul de Sănătate Publică a descoperit eşantioane de produse cu bacterii Listeria.

În timpul analizei influenţei diferitelor legume, experţii au stabilit o legătură semnificativă între infecţie şi consumul de legume cu frunze.

Apa simplă, inutilă în distrugerea unor agenți patogeni

Potrivit bacteriologului, pe legumele cu frunze bacteriile ajung direct din sol, unii agenți patogeni neputând fi distruși decât prin prelucrare termică şi spălare cu anumite mijloace.

"De obicei, mai sigur este să mănânci un hamburger decât salata care îl însoţeşte", a declarat profesorul Hugh Pennington, atrăgând atenția susţinătorilor unei alimentaţii sănătoase să fie mai atenţi la ceea ce mănâncă şi să spele foarte bine verdeaţa chiar dacă pe ambalaj scrie că nu necesită spălare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel