Un fost premier a murit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristina Alexandrescu
WhatsApp
Un fost prim-ministru a murit. Anunțul a fost făcut de partidul din care politicianul a făcut parte. 

Fostul premier belgian Jean-Luc Dehaene a murit joi, în Bretania, la vârsta de 73 de ani. Ironia sorții: fostul premier a avut cancer la pancreas, însă a murit în urma unei căzături  în timp ce se afla în vacanţă cu soţia sa şi prieteni în Bretania, Franţa, potrivit unui purtător de cuvânt al creştin-democraţilor belgieni, scrie Reuters. 

Jean-Luc Dehaene a fost premierul Belgiei între 1992-1999. A avut un rol important în transformarea Belgiei într-un stat federal prin modificarea constituţiei şi introducerea de alegeri directe pentru parlamentele comunităţilor şi regiunilor separate din Belgia.

VEZI și: Gâdea, îndurerat: "Poate să moară oricând. E bolnav de cancer"

O perioadă s-a crezut că va fi succesorul lui Jacques Delors ca preşedinte al Comisiei Europene, dar candidatura sa a fost respinsă prin veto de primul ministru britanic John Major în 1995. Un eveniment important care a avut loc în timpul său a fost decizia de retragere a forţelor belgiene din Rwanda în 1994, la scurt timp după ce 10 belgieni ai forţei de menţinere a păcii au fost ucişi, o decizie considerată de unii ca o capitulare şi criticată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel