Un formator de opinie din China spune că președintele Taiwanului ar trebui asasinat
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Un comentator chinez spune că președintele Taiwanului ar trebui să fie asasinat.

Expertul TV, naționalist chinez, Sima Nan a încărcat duminică (10 iulie) o postare pe Weibo în care a încurajat un student taiwanez de 21 de ani să își respecte amenințarea de a-l asasina pe președintele Taiwanului, Tsai Ing-wen.

După asasinarea fostului prim-ministru al Japoniei Abe Shinzo, pe 8 iulie, un absolvent de facultate în vârstă de 22 de ani, pe nume Chen, a fost arestat în orașul Tainan pentru că a postat amenințări pe PTT împotriva vieții președintelui cu comentarii precum: „Aș vrea să o execut pe Tsai Ing-wen prin împușcare.” Chen a susținut că a făcut acest comentariu din cauza frustrării sale față de politică.

Deși poliția a respins posibilitatea ca acesta să acționeze pe baza comentariilor sale, el a fost totuși transferat la parchet pentru a fi cercetat sub acuzația de amenințare cu vătămare.

Duminică seara, Sima a încărcat știri despre amenințarea și arestarea tânărului pe contul său Weibo. El a raportat că studentul a scris că a vrut să-l împuște pe Tsai, după care a spus poliției că glumea.

Sima a prezis că Chen va fi eliberat din custodia poliției în câteva zile și chestiunea se va termina. Cu toate acestea, el a precizat: „Ce s-ar întâmpla dacă nu ar fi fost doar o amenințare verbală uciderea lui Tsai, ci ar fi fost ceva real?”

Apoi a propus că ar exista doar două posibilități: „Una este să ucizi cu succes, iar cealaltă este să nu ucizi cu succes”. El a susținut că, indiferent dacă Chen reușește să o ucidă sau nu, „Tsai Ing-wen ar trebui să fie ucisă”, scrie Taiwan News.

China reacționează dur, după ce vicepreședintele Taiwanului a mers la înmormântarea lui Shinzo Abe, în Japonia

Ministerul de Externe al Chinei a declarat marți (12 iulie) că a emis „nemulțumiri severe” în fața guvernului Japoniei, după ce vicepreședintele Taiwanului Lai Ching-te a participat la înmormântarea fostului premier japonez Abe Shinzo, marcând vizita la cel mai înalt nivel a unui oficial taiwanez în aproape 50 de ani.

Luni dimineața (11 iulie), Lai a sosit în Japonia ca trimis special al președintelui Tsai Ing-wen (蔡英文). Lai a fost apoi însoțit de reprezentantul Taiwanului în Japonia, Frank Hsieh, într-o vizită la reședința lui Abe din Tokyo.

Lai a mers apoi la o priveghere la care au participat membri ai familiei, demnitari străini și cunoscuți apropiați ai regretatului lider la Templul Zojoji. Vizita lui Lai a fost foarte semnificativă, deoarece a fost oficialul guvernamental de cel mai înalt nivel din Taiwan care a vizitat Japonia, de când Tokyo a rupt relațiile diplomatice cu Taipei, în septembrie 1972 (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel