Un elev de 13 ani a fost bătut de paznicul instituției de învățământ
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un elev de 13 ani, de la Şcoala Generală "Lascăr Catargiu" din Galaţi, a fost agresat de paznicul instituției de învățământ, în timpul pauzei dintre ore. Copilul a ajuns de urgență, miercuri, la Spitalul de Urgenţă pentru Copii din Galaţi.

Potrivit Agerpres, mama copilului, Elena Misăilă, mărturisește că băiatul său era elev de serviciu pe şcoală, iar conflictul a început în momentul în care paznicul şcolii i-a reproşat că nu-i adună pe elevii din curte pentru a-i trimite la ore. Băiatul l-a ignorat, iar gardianul i-a dat un pumn în spate, după care a luat o mătură cu coadă cu care l-a lovit în cap.

"Era elev de serviciu, clasa a şaptea şi nu a reuşit să bage în clasă nişte colegi. Gardianul l-a certat că de ce nu reuşeşte să facă ordine. Probabil şi băiatul a fost mai libertin, la 13 ani, nu te mai înţelegi cu copii ăştia adolescenţi, dar paznicul l-a lovit, i-a dat un pumn în spate. Băiatul a fugit, s-a speriat, el a fugit iar după el cu mătura, i-a dat cu mătura, coada măturii şi a rupt-o efectiv de capul lui. A căzut jos inconştient', a spus Elena Misăilă pentru Agerpres.

Băiatul a ajuns la Spitalul de Urgenţă pentru Copii din Galaţi cu traumatism cranio-cerebral.

"Este acum stabil, dar a suferit un traumatism cranio-cerebral prin dezechilibrare, după o agresiune. Vom extinde investigaţiile", a declarat pentru Agerpres medicul Eva Cojocaru, de la Spitalul de Urgenţă pentru Copii Galaţi.

Conducerea şcolii a deschis o anchetă în acest caz.

"A fost un conflict între paznic şi patru copii. Unul dintre copii a adresat cuvinte jignitoare paznicului, este vorba despre elevul în cauză, a luat-o la fugă, iar paznicul a aruncat cu o mătură după el. Ştiu că este internat. Comisia de disciplină va analiza situaţia, faptele care s-au petrecut cu exactitate, se vor lua măsuri şi se vor stabili sancţiunile. Asta este cel mai regretabil, lovitura, şi doar ştie (paznicul-n.a.) că nu are voie să atingă copiii. Am luat legătura cu paznicul şi a zis că şi-a ieşit din fire. Cred că vom renunţa la serviciile lui", a mărturisit directorul şcolii generale din Schela, Maricica Mezinu.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi a declanşat o anchetă proprie, iar Inspectoratul Judeţean de Poliţie Galaţi poliţia a deschis un dosar penal pentru loviri sau alte violenţe, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel