Un elefant a reușit să-și decojească singur bananele, după ce a văzut acest lucru la îngrijitorii săi / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Un elefant asiatic de la grădina zoologică din Berlin, pe nume Pang Pha, a învățat să curețe bananele cu trunchiul urmărindu-și îngrijitorii.

Oamenii de știință au descoperit recent un nou comportament al elefanților. Un elefant asiatic (Elephas maximus) de la Grădina Zoologică din Berlin își poate folosi trompa pentru a curăța bananele înainte de a le mânca, arată un nou studiu, conform Live Science.

Animalul nu a fost instruit să facă asta. În schimb, cercetătorii cred că ea și-a dobândit abilitățile urmărind angajații grădinii zoologice decojind banane pentru ea.

Un videoclip incredibil îl arată pe elefantul Pang Pha cum apucă mai întâi banana cu capătul trompei. Apoi, își răsucește trompa, rupe banana smulgând capătul tulpinii și aruncă restul pe pământ. Apoi ridică din nou banana, de data aceasta prinzând coaja zdrobită cu trompa și folosește greutatea bananei pentru a curăța metodic fructul. S-ar putea să nu fie exact felul în care angajații decojesc bananele, dar este un lucru remarcabil pentru un animal.

Prima autoare a studiului, Lena Kaufmann, doctorand la Universitatea Humboldt din Berlin, a început să lucreze cu elefantul pentru a studia modul în care animalele simt senzațiile de atingere cu trompa lor. Ulterior, îngrijitorii grădinii au început să menționeze alte comportamente interesante pe care le-au observat, cum ar fi coaja de banane. Kaufman nu a crezut la început. Pentru a vedea singură, Kaufmann a început să hrănească cu banane elefantul Pang Pha pentru a vedea ce se va întâmpla. Prin experimente repetate, Kaufmann a aflat că Pang Pha curăță ocazional bananele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel