Un desert excelent pentru micul dejun, cu fulgi de ovăz, banane și cacao
Dacă nu poți renunța la un desert bun de ciocolată, iată rețeta potrivită. Cu foarte puține ingrediente poți prepara această delicatesa de ciocolată în doar câteva minute.
Rețeta de astăzi este o prăjitura cremoasă de ciocolata și ovăz. Un desert delicios, moale și ușor de făcut. Va fi un adevărat răsfăț și nu vei putea niciodată renunța la el.
Singurele ingrediente de care avem nevoie sunt:
1 banană,
0,5 lingurițe de praf de copt,
70 grame de ovăz măcinat,
80 de grame de ciocolată (este excelentă cea fără zahăr adăugat),
150 ml lapte fierbinte,
20 grame de cacao,
60 grame de smântână,
1 ou.
Un desert excelent pentru micul dejun, cu fulgi de ovăz, banane și cacao. Prepararea
Turnăm laptele fierbinte într-un bol, în care am pus și ovăzul măcinat. Amestecăm bine.
Curățăm banana și o tăiem în felii, pe care le punem într-un castron curat și le zdrobim cu o furculiță. Peste bananele pasate se adaugă oul și se amestecă bine. După ce ați integrat complet oul, adăugați cacao și praful de copt.
Amestecați bine cu o furculiță până când compoziția nu are cocoloașe și capătă o culoare frumoasă de ciocolată. Se adaugă apoi și ovăzul, pe care l-am înmuiat, la început, în lapte.
În acest moment luăm o tavă de copt și o ungem cu puțin ulei vegetal. Turnăm în tavă compoziția și, după ce o nivelăm cu o spatulă, o dăm în cuptor, pentru 30 - 35 de minute, la o temperatură de 180 de grade.
Somon cu unt și usturoi: o rețeta de care te vei îndrăgosti
Între timp, topim ciocolata și o amestecăm cu smântână. Scoatem prăjitura din cuptor.
Ciocolata topită și amestecată cu smântână se toarnă peste prăjitură, care, după ce se răcește un pic, se dă la frigider pentru 60 de minute. Desertul nostru cremos de ciocolată și ovăz este gata. Poftă bună!
Tartă cu banane caramelizate și nuci: o rețetă cu origini arăbești, care i-a cucerit pe gurmanzi
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News