Data actualizării:
Data publicării:

Un cuplu ucrainean s-a cununat religios în timpul invaziei ruse

Autor: Andreea Ditcov | Categorie: Stiri
WhatsApp
Un cuplu din Kiev a decis să își unească destinele mai devreme, în lumina invaziei ruse. 

Un cuplu de tineri ucraineni a decis să își grăbească nunta, având în vedere incertitudinea pe care invazia rusă o punea asupra situației țării lor. Aceștia s-au cununat într-o biserică din Kiev, îmbrăcați în portul popular al țării, se arată în imaginile filmate de CNN, chiar la începutul invaziei țării. 

Mirii se numesc Yaryna Arieva, de 21 de ani și Sviatoslav Fursin, de 24 de ani. Inițial, nunta lor era plănuită pentru luna mai a acestui an, însă problemele politice și militare le-au devansat planurile. Cuplul le-a mărturisit jurnaliștilor că incertitudinea i-a împins să facă marele pas mai devreme. 

”Situația este dificilă și vom lupta pentru pământul nostru”, au spus cei doi. 

Ultimele informații din Ucraina

Ministerul Apărării ucrainean a afirmat vineri că peste 1.000 de soldați ruși au fost uciși până acum în conflictul din Ucraina, transmite Reuters.

”Rusia nu a suferit atât de multe pierderi umane în timpul luptelor în niciunul dintre conflictele armate de la începerea lor”, a adăugat ministerul.

Trupe ucrainene s-au deplasat în Kiev cu echipament militar greu pentru a apară capitală Ucrainei. ”Orașul este în modul apărare”, a declarat primarul Kievului, Vitali Kliciko.

Vezi ultimele informații din Ucraina în LIVE TEXT

Sancțiuni aprobate de liderii europeni

Potrivit Comisiei Europene, sancțiunile se bazează pe cinci piloni.

În primul rând, pachetul include sancțiuni financiare care blochează accesul Rusiei la cele mai importante piețe de capital.

„Vizăm în prezent 70% din piața bancară rusă, dar și principalele întreprinderi deținute de stat, inclusiv în domeniul apărării”, potrivit paginii de Facebook a Comisiei Europene în România.

Al doilea pilon principal vizează sectorul energetic, un domeniu economic esențial care aduce beneficii în special statului rus.

În al treilea rând, se va interzice integral vânzarea de aeronave, piese de schimb și echipamente către companiile aeriene ruse.

În al patrulea rând, va fi limitat accesul Rusiei la tehnologii esențiale.

„Vom împiedica accesul Rusiei la tehnologii importante de care are nevoie pentru a construi un viitor prosper”, potrivit CE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel