Un criminal din Suceava a scăpat de pușcărie după ce a fost admis la Drept. Omorâse un afacerist cu 33 de lovituri de cuțit
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un criminal din Suceava a scăpat de pușcărie după ce a fost admis la Drept în Târgu-Jiu / Foto: Pixabay
Un criminal din Suceava a scăpat de pușcărie după ce a fost admis la Drept în Târgu-Jiu / Foto: Pixabay
Un bărbat din Suceava, condamnat pentru omor, a scăpat de închisoare după ce a fost admis la Drept în Târgu-Jiu.

Un sucevean condamnat în 2007 la 23 de ani de închisoare după ce a omorât un om de afaceri din Botoșani, scapă de închisoare în regim închis după ce a fost admis la Drept la Universitatea din Târgu-Jiu, scrie Monitorul de Suceava.

Vlad Irimia Scurtu a fost admis student după ce s-a înscris online, în baza mediei de bacalaureat de 9,04, iar acum trebuie să beneficieze de regim semi-deschis pentru a merge la cursuri. Bărbatul se află acum închis la Penitenciarul Tulcea, dar după ce a fost admis la facultate a solicitat deja transferul la Penitenciarul Târgu-Jiu, în regim semi-deschis.

Complicele criminalului, eliberat condiționat pentru comportament exemplar

Alina Mihaela Roșca,  cea care i-a fost complice la crima oribilă din 2007, a fost eliberată condiționat din închisoare în 2020, după ce a ispășit 13 din cei 20 de ani la care a fost condamnată. Judecătoria Gherla a considerat că femeia s-a comportat exemplar după gratii, unde a fost recompensată de 59 de ori.

„Pentru rezultate bune, aceasta a fost recompensată de 59 de ori. Față de personalul din penitenciar și față de colegi a manifestat respect. Din textul de lege reiese că pentru a fi liberată condiționat, persoana privată de libertate trebuie să îndeplinească în mod cumulativ cele trei condiții (executarea fracțiunii de pedeapsă, stăruința în muncă și dovezi de îndreptare). Din cele de mai sus reiese că deținuta îndeplinește toate condițiile pentru liberare condiționată, astfel că propunerea comisiei va fi admisă și se va dispune liberarea condiționată a condamnatei pe data rămânerii definitive a sentinței”, se arată în motivarea instanței de judecată.



Detalii cutremurătoare

Cei doi l-au omorât în 2007 pe un om de afaceri din Botoșani cu 33 de lovituri de cuțit și mai multe lovituri cu o bâtă de baseball, pentru a-l jefui. Ulterior, au îngropat cadavrul într-o pădure și au turnat clor pe el. Înainte de crima, tânăra avusese o relație de scurtă durată cu bărbatul, care era căsătorit pe atunci și tată a doi copii, scrie ProTv.ro. Cei doi au fost condamnați în 2010, după trei ani de procese. 

Sentința a fost pronunțată  atunci de magistrații Înalții Curți de Casație și Justiție, fiind definitivă. Familia omului de afaceri ucis a primit  dreptul la daune morale și materiale de aproape 900.000 de lei. Doi amici care i-au ajutat pe autorii crimei să transporte cadavrul într-o pădure, cu o mașină, au primit și ei câte trei ani de închisoare, dar cu suspendare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel