Un copil râde de 300 de ori pe zi, iar un adult doar de 15 ori pe zi. Ce nu mai ştiai despre râs
Râsul este cea mai bună terapie în combaterea problemelor. Chiar dacă lucrurile nu merg ca pe roate, este recomandat să ai zâmbetul pe buze. Râsul este un factor care ajută la eliberarea emoţiilor negative, la eliminarea stresului şi la crearea bunei dispoziţii.
Autor: Anca Murgoci
În continuare, îţi propunem să afli câteva informaţii despre râs
Potrivit unui studiu realizat de psihologul Richard Wiseman, de la Universitatea Hertfordshire, din Anglia, un copil râde de 300 de ori pe zi, iar un adult doar de 15 ori pe zi.
Bărbaţii şi femeile nu au aceleaşi gusturi când vine vorba de amuzament. În urma unui studiu realizat de psihologul Richard Wiseman, bărbaţii preferă poantele răutăcioase, chiar agresive. Femeile preferă jocurile de cuvinte datorită faptului că tind să aibă mai multe abilitităţi lingvistice.
Dacă o persoană are un râs ascuţit şi aspru, înseamnă că aceasta se bucură de răul altuia. Cei care râd tare au nevoie de atenţie. În unele cazuri, aceştia au probleme mintale. Oamenii care râd pe înfundate sunt imaturi sau insensibili. Cei care râd ţinându-se cu mâinile de burtă sunt oameni calzi şi prietenoşi, iar cei care râd repede şi foarte sonor, au o sexualitate accentuată şi flirtează des. Acesta este rezultatul unui studiu realizat de Lesley Harbidge, de la Universitatea Aberdeen.
Râdem şi ca semn al siguranţei, după ce un pericol trece. Soldaţii germani din Primul Război Mondial au fost văzuţi râzând, după ce au supravieţuit în urma unui bombardament.
Profesorul Christie Davies, de la Universitatea Reading, susţine că evreii râd cel mai mult din întreaga lume. Profesorul a observat şi faptul că poporul japonez nu are glume. Din perspectiva lor, dacă nu sesizezi glumele, te faci de râs. De aceea, glumele sunt considerate o formă de impoliteţe.
Steve Wilson, un psiholog american, consideră că râsul este un reflex înnăscut. Argumentul ar fi că şi oamenii surzi sau orbi râd, la fel şi copiii în primele clipe de viaţă.
Citeşte şi:
Cel mai vesel copil a încântat peste 200 de milioane de oameni – VIDEO
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News