Un copil de 8 luni din Iași, confirmat cu Flurona
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un copil de 8 luni din Iași, confirmat cu Flurona / Foto: Pixabay, de Michal Jarmoluk
Un copil de 8 luni din Iași, confirmat cu Flurona / Foto: Pixabay, de Michal Jarmoluk
Un copil de opt luni a fost confirmat cu Flurona, la Spitalul pentru Copii Sfânta Maria din Iași.

Un copil de opt luni diagnosticat cu Flurona este internat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sfânta Maria" şi se află în afara oricărui pericol, a declarat, sâmbătă, pentru Agerpres, managerul unităţii medicale, Alina Belu.

Potrivit acesteia, copilul a fost spitalizat pe 2 februarie pentru simptomatologie respiratorie, tuse, febră înaltă, inapetenţă, tranzit intestinal accelerat şi semne de deshidratare acută.

"A fost imediat spitalizat în secţia ATI Boli Infecţioase, iar în urma analizelor de laborator reiese că este infectat şi cu virus gripal tip B şi SARS-CoV2. Starea generală este influenţată dar, potrivit medicilor curanţi, se află în afara oricărui pericol, primind în continuare tratament specific şi fiind monitorizat atent de către personalul secţiei ATI şi Boli Infecţioase", a explicat Alina Belu.

Medicul precizează că acesta este primul caz confirmat de Flurona la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sfânta Maria".

Ce este Flurona

"Flurona" este un termen pe care unii oameni îl folosesc pentru a descrie infectarea în același timp ci gripă și COVID-19. Cu toate acestea, experții medicali nu folosesc acest termen.

Deși nu este foarte comun, o persoană poate avea gripă și COVID-19 în același timp. COVID-19 și gripa sunt ambele boli virale care afectează sistemul respirator. COVID-19 și gripa au simptome similare. Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), ambele afecțiuni pot fi asimptomatice sau pot avea simptome severe. Din acest motiv, este greu de pus un diagnostic doar pe baza simptomelor.

În cazul oricărei boli, poate trece cel puțin 1 zi între momentul în care o persoană contractă virusul și până la debutul simptomelor. De asemenea, o persoană poate răspândi oricare dintre virusuri înainte de a deveni simptomatică.

Simptomele atât ale gripei, cât și ale COVID-19 includ: tuse, febră sau frisoane, oboseală, dificultăți de respirație, dureri musculare, durere de gât, nasul curgând sau înfundat, vărsături, durere de cap, diaree, modificări sau pierderea gustului sau a mirosului - mai frecvente în COVID-19. Citește mai multe despre Flurona AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel