Un copil de 13 ani care dormea într-un tomberon a fost strivit în mașina de gunoi
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Un adolescent de 13 ani a fost strivit după ce a adormit într-un tomberon de gunoi.

Conform BBC, totul a avut loc în Port Lincoln, Australia, când șoferul unei autoutilitare de gunoi a golit un container. Acesta nu și-a dat seama că se aflau oameni în tomberon decât după ce acesta a fost răsturnat în remorca autoutilitarei.                                  

Doi alți copii dormeau în acel tomberon industrial. Aceștia aveau 11 și 12 ani și au scăpat cu viață. Unul dintre ei a reușit să sară înainte să ajungă în remorca mașinii de gunoi, în timp ce un altul a fost doar rănit ușor. Acum s-a deschis o investigație care are ca scop să afle de ce cei trei tineri dormeau pe străzi.     

Nu erau copii ai străzii, spune șefa unei fundații de susținere care mai interacționa cu ei

                           

Jo Clark, CEO al unei fundații de susținere pentru tinerii și comunitățile locale din Sudul Australiei, a sus că cei trei erau „vizitatori frecvenți” ai centrului său și angajații îi cunoșteau.                                                       

Copilul care a murit „nu era fără adăpost”, mai spune șefa fundației care îi mai găzduia din când în când pe cei trei. „Era un tânăr care, la fel ca atât de mulți alți tineri, se confrunta cu greutăți când vine vorba de maturitate și de găsirea unui loc al său, iar pentru o varietate de motive dormea pe străzi”, a mai adăugat Jo Clark.

Comunitatea îl plânge pe băiat

                                                                              

Polițistul principal din zonă, Paul Bahr, a spus că circumstanțele care au dus la dormitul în tomberoane al copiilor vor fi înțelese într-un timp mai îndelungat. Acest lucru va fi o parte principală și a investigației în desfășurare. El a adăugat că evenimentul a fost foarte traumatizant pentru comunitatea din Port Lincoln, oraș cu 17.000 locuitori, dar și pentru salvatorii care s-au prezentat la fața locului.

„Este tragic pentru toți din comunitatea Port Lincoln, este o comunitatea mică și foarte apropiată, iar toți vor fi implicați fie direct, fie indirect de a acest eveniment”, a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel