Un copil de 12 ani din Dolj a plecat „la plimbare“ cu mașina părinților
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Un copil în vârstă de 12 ani, din comuna Amărăștii de Jos, județul Dolj, este cercetat penal de către polițiști, după ce, marți dimineața, a fost prins la volanul mașinii furate de la părinții săi.  

Polițiștii efectuau o acțiune pe raza satului Ocolna, din comuna Amărăștii de Jos, marți dimineața.

Au făcut semnal de oprire a unei mașini și, întrucât șoferul nu a oprit, agenții au urmărit autoturismul pe mai multe străzi din localitate, iar după aproximativ un kilometru șoferul a cedat.

La volanul autoturismului a fost legitimat un minor, de 12 ani, din comuna Amărăștii de Jos.

„Acesta este bănuit că a sustras autoturismul părinților, fără știrea acestora. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cristian Grigorescu, conform editie.ro.

Citește și: Grup de studenţi, spulberat de un șofer băut, într-o stație de autobuz. Cinci persoane au murit. "Este o tragedie"

Cinci persoane au murit la Bratislava după ce un şofer în stare de ebrietate a intrat cu maşina într-un grup de studenţi într-o staţie de autobuz, a anunţat luni ministrul slovac de interne, denunţând o "tragedie" care a survenit cu o zi înainte de începutul noului an universitar, informează AFP, citată de Agerpres.

"Printre victime şi răniţi se aflau studenţi. Unii ar fi urmat să aibă prima lor zi la universitate, luni. Este o tragedie", şi-a exprimat indignarea ministrul Roman Mikulec, în faţa presei.

"În cazul în care consumaţi alcool şi urcaţi la volan, deveniţi imediat o armă", a adăugat ministrul de interne slovac.

În total, patru persoane au fost ucise la faţa locului, iar un student a murit în urma rănilor suferite.
 Şoferul, în vârstă de 60 de ani, a fost arestat la locul accidentului, care a avut loc duminică seara. El riscă între şapte şi 12 ani de închisoare.

Alte cinci persoane au fost grav rănite, dintre care una se află într-o stare critică, potrivit autorităţilor slovace.

Citește și: Grav accident de circulaţie pe DN1. Un om a murit, altul este în stare gravă

Un bărbat de 41 de ani a murit, joi seara, în urma unui accident de circulaţie produs în zona municipiului Braşov, o a doua persoană implicată fiind transportată în stare gravă la spital.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov, autoturismele conduse de cei doi bărbaţi au intrat în coliziune pe DN1, în zona cunoscută sub numele de Dâmbu Morii.

Ambii şoferi erau inconştienţi la sosirea echipajelor de salvatori, unul fiind încarcerat, precizează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov.

Dintre cele două victime, doar una, care a intrat în stop cardio-respirator, a răspuns manevrelor de resuscitare efectuate de echipajul medical al SMURD sosit la faţa locului, fiind transportată la spital. Pentru cel de-al doilea şofer, un bărbat de 41 de ani, care a fost descarcerat de pompierii militari, nu s-a mai putut face nimic, fiind declarat decesul acestuia, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel