Un copil de 11 ani a impresionat o lume întreagă. Vinde limonadă la stradă ca să-şi plătească tratamentul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Sursa foto: captură video Fox5 Atlanta
Sursa foto: captură video Fox5 Atlanta
Un băiat de 11 ani a impresionat o lume întreagă! Copilul vinde limonadă ca să-și plătească singur tratamentul.

Un copil dă o lecție de maturitate tuturor adulților din jurul său. Chiar dacă mulți părinți se plâng de copiii lor că sunt răsfățați și că nu știu să aprecieze ceea ce au, iată însă că există și micuți care fac total opusul. Este și cazul unui băiat în vârstă de 11 ani din Georgia care a găsit o metodă inventivă de a face bani: vinde limonadă la stradă iar cu banii câştigaţi îşi ajută părinţii să achite facturile medicale pentru tratamentul lui, relatează Fox5 Atlanta.

 “Trebuia să venim cu o idee pentru a strânge bani pentru facturile de la spital”, a declarat Teddy pentru FOX5. Teddy Counihan s-a ales cu o fractură de craniu și un picior rupt după ce a fost lovit de o mașină în apropierea casei sale din Grove, Locust, a doua zi după Ziua Mamei. Tratamentul a necesitat luni de zile de reabilitare și operație costisitoare și a venit în timp ce Teddy plângea pierderea mamei sale în octombrie anul trecut, potrivit FoxAtlanta.com.

“Sunt atât de fericit că este aici”

“A fost cu siguranță un lanț de evenimente nefericite. Sunt atât de fericit că este aici”, a declarat tatăl său, Theodore Counihan, pentru FOX5.

Familia sa a lansat o pagină GoFundme pentru a-l ajuta cu cheltuielile medicale în luna iunie și a primit până în prezent aproximativ 5.800 de dolari. Băiatul vinde limonadă pentru a-și plăti factura medicală. După ce Teddy a părăsit spitalul, i-a venit ideea de a vinde limonadă în fața casei sale. “Trebuia să venim cu o idee pentru a strânge bani pentru facturile de la spital”, a declarat Teddy pentru FOX5.

Teddy, băieţelul din Atlanta care vine limonadă pentru... facturi / Foto: Fox5

Americanii, depăşiţi de costurile medicale

Cercetările arată că cei din Counihans nu sunt niciodată singuri. Milioane de americani își văd viețile date peste cap de costurile neașteptate ale asistenței medicale. Potrivit celor mai recente date ale Biroului de recensământ al SUA,unul din cinci dintre americani nu-și poate plăti imediat facturile medicale. Gospodăriile cu copii sub 18 ani (24,7%) au fost mai predispuse decât cele fără copii (16,5%) să împrumute bani pentru cheltuieli medicale. Un alt sondaj Gallup/West Health realizat în martie a constatat că patru din cei 10 americani și 112 milioane de amerindieni am constatat că mă lupt cu costurile asistenței medicale au crescut foarte rapid în ultimii ani. Familiile raportează că au fost nevoite să își vândă casele, au slujbe secundare și sunt nevoite să trăiască fără produse de bază, cum ar fi mâncarea și încălzirea.

O mamă a relatat pe Reddit că un adolescent care a avut un accident de motocicletă a forțat plata facturilor medicale ale prietenului ei din fondul pentru facultate. Aceasta a avut un accident, iar prietena ei a fost grav rănită. În afară de strângerea de fonduri, experții în planificare financiară spun că există mai multe măsuri pe care oamenii le pot lua pentru a evita surprizele medicale grave. Biroul pentru protecția financiară a consumatorilor verifică acuratețea costurilor medicale, le cere furnizorilor să folosească un limbaj simplu atunci când există îndoieli și colectează cererile de despăgubire de la recuperatorii de creanțe. Pentru cei care nu au asigurare de sănătate, se recomandă întotdeauna să solicite o estimare a costului tratamentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel