Un complice al teroriștilor, arestat în Bulgaria
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Un francez a fost arestat în Bulgaria, pe 1 ianuarie, pentru că a încercat să ajungă în Siria. Este vorba despre un complice al teroriştilor care au i-au ucis pe jurnaliștii de la Charlie Hebdo.

Mandatul european de arestare emis de Franța pe numele lui Fritz-Joly Joachim menționează acuzația de "participare la un grup criminal armat al cărui obiectiv era organizare de acte teroriste", a declarat Darira Slavova, procuror general al Haskovo.

"Înainte de plecarea sa de pe 30 decembrie către Turcia, el a vorbit de mai multe ori cu unul dintre frații Kouachi, Cherif Kouachi", se mai arată în mandat.

Fritz-Joly Joachim are 29 de ani și este de origina haitiană, scrie Le Monde. El a fost prins - alături de copilul său - în timp ce încerca să treacă granița bulgaro-turcă într-un autobuz.

Parchetul din Haskovo a anunţat iniţial că acesta era vizat de un mandat european de arestare, după ce soţia sa l-a acuzat de răpirea fiului lor, în vârstă de 3 ani, pe 30 decembrie, cu scopul de a-l duce alături de jihadişti din Siria şi de a-l educa în conformitate cu principiile islamului radical. Copilul a fost încredinţat, între timp, mamei sale.

Suspectul a declarat că doar călătorea împreună cu fiul său şi partenera sa, urmând să petreacă un concediu la Istanbul. El a acceptat luni principiul extrădării sale. Justiţia bulgară urmează să ia o decizie pe această temă vineri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel