Un comediant din Rusia s-a dat drept Macron și l-a sunat pe președintele Poloniei: Emmanuel, nu am nevoie de un război cu Rusia / audio
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Președintele Poloniei a fost păcălit de doi comedianți din Federația Rusă.

După ce o rachetă a lovit la granița Poloniei cu Ucraina, președintele Andrzej Duda a fost păcălit de doi comedianți ruși care l-au sunat. În conversația publicată pe platforma Rutube, cei doi l-a păcălit pe Duda, acesta crezând că vorbește cu președintele francez Emmanuel Macron. Apelul telefonic a avut loc în „mijlocul mai multor convorbiri telefonice cu șefi de stat și de guvern”, după ce racheta a căzut, a declarat marți administrația prezidențială pe Twitter. Pe parcursul apelului, Duda și-a dat seama că ar putea fi o încercare de farsă și a încheiat apelul.

În spatele acțiunii se află comedianții Vovan (Vladimir Kusnezow) și Lexus (Alexej Stoljarow). În conversația de șapte minute, Duda i-a raportat presupusului Macron despre racheta care a lovit în zona de frontieră cu Ucraina. „A fost o rachetă, fără îndoială. A fost o rachetă rusească”, a spus Duda într-o engleză stricată.

Duda a continuat să raporteze că a vorbit deja cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și a anunțat că Polonia vrea să solicite activarea articolului 4 din tratatul NATO.

Duda i-a spus apelantului și despre discuția sa cu președintele american Joe Biden. „Și el ce spune? El acuză Rusia?”, a întrebat farsorul. „Nu”, a răspuns Duda.

„Cred că nu avem nevoie de nicio escaladare, de niciun război între Rusia și NATO”, a spus presupusul Macron. „Emmanuel, nici eu nu am nevoie de un război cu Rusia. Sunt foarte atent”, l-a asigurat Duda.

Duo-ul „Vovan și Lexus” este cunoscut în Rusia de ani de zile pentru că a păcălit politicienii și alte celebrități internaționale cu apeluri false. La începutul acestei veri, comedianții i-au făcut pe mai mulți primari din capitalele Uniunii Europene să creadă că vorbesc cu primarul Kievului, Vitali Klitschko. Primarul Berlinului, Franziska Giffey, a fost una dintre victimele celor doi. Conform informațiilor ARD, aceștia au recunoscut într-un interviu „Contraste” că au lucrat pentru o platformă de internet care aparține companiei de stat ruse Gazprom, cnform Zeit.

Jarosław Kaczyński: Polonia nu poate accepta ceea ce este greșit și dăunător din Occident. Vrem doar ceea ce este pozitiv pentru noi

Dacă partidul Lege și Justiție din Polonia (PiS) câștigă alegerile viitoare, va acționa împotriva „capacității grupurilor minoritare de stânga de a teroriza școlile”, a declarat președintele partidului, Jarosław Kaczyński, în timpul unei întâlniri publice în regiunea Silezia.

„O ideologie dominantă, care distruge pe toți, copiii și tinerii în special, duce la acest lucru”, a spus Kaczyński. Timp de zeci de ani, o revoluție morală pe care unii o numesc revoluție neo-marxistă a trecut prin instituțiile lumii occidentale, a mai spus Kaczyński.

„Această revoluție se referă la sfera morală, dar și la baza democrației, care este libertatea de exprimare, și intenționăm să o contracarăm”, a spus Kaczyński. „Vrem ca Polonia să stea în apă curată și vom purifica această apă de tot ce este greșit atunci când vom câștiga alegerile”, a adăugat el (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel