Un colonel rus și-a pierdut laptopul cu informații sensibile, după o noapte de beție
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Alexandr Kuzivanov
Alexandr Kuzivanov
Alexandr Kuzivanov, un colonel rus care conduce un departament din cadrul Institutului Central de Cercetare de la Moscova este suspectat că ar fi pierdut un laptop care conținea informații militare. Alexandr Kuzivanov ar fi reușit ”performanța” după o noapte de beție.

Informația a fost făcută publică de jurnaliștii de la site-ul de știri Baza. Aceștia au notat, într-o postare făcută pe Telegram, că laptopul cu informații militare ar fi fost pierdut după ce bărbatul ar fi  băut alături de un alt ofițer rus. Petrecerea ar fi avut loc în pubul „Castori și rațe”, un local cunoscut de pe strada Pyatnitskaya din Moscova, precizează Antena 3.

Institutul Central de Cercetare se ocupă cu elaborarea prognozelor pentru dezvoltarea științei și tehnologiei în domeniul apărării și securității statului rus. Alexandr Kuzianov este șeful centrului ESIMO din cadrul instituției, care se ocupă de studiul oceanelor, construcția navelor civile și aplicațiile acestora în domeniul militar.

Vezi și: De ce să nu folosim laptopul de la serviciu în scopuri personale

Colonelul rus nu-și aduce aminte cum a reușit să piardă laptopul

Kuzivanov a sărbătorit în seara zilei de 18 mai împlinirea a 70 de ani. Alături de el a fost un alt colonel din cadrul institutului, spun jurnaliștii de la Baza.

După a doua sticlă băută, primul dintre ei și-a pierdut memoria. A fost adus acasă de paramedici, după ce i s-a făcut rău pe stradă, iar oamenii care l-au văzut au chemat serviciile medicale de urgență.

Soția militarului rus este cea care a reconstituit succesiunea evenimentelor care au urmat. Kuzivanov a descoperit ulterior că și-a pierdut laptopul, care conținea note și planuri pentru articole pe subiecte militare.

El le-a spus oamenilor legii că articolele erau pentru „Marea Enciclopedie Rusă”, pentru care scrie lunar articole, și că documentele nu conțineau informații clasificate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel