Data publicării:

Un cercetător de la Harvard a dezvăluit care e cea mai bună modalitate de a renunța la cafea

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @rawpixel.com
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @rawpixel.com
Un număr mare de oameni consumă cafea, iar acest lucru este bun atâta timp cât nu se depășește doza zilnică. Iată ce trebuie să faci dacă vrei să renunți la cafea! 

Beneficiile și dezavantajele cofeinei în dieta noastră sunt studiate științific de ani de zile la Universitatea Harvard. Cercetători precum Michael Miller oferă sfaturi despre cum să reducem un consum excesiv.

Răbdarea, cea mai bună aliată

Nu este realist să renunțăm la cafea peste noapte, mai ales dacă am băut timp de ani de zile patru sau mai multe cești pe zi. Cel mai indicat și benefic pentru sănătate este să reducem cantitățile treptat, urmând recomandările lui Miller.

Potrivit lui Miller, cantitățile de cofeină ar trebui reduse treptat, între 10% și 20% pe parcursul zilelor. Apoi, să vedem cum se asimilează această lipsă de stimulent și, dacă totul merge bine, numărul de cești ar trebui să continue să scadă progresiv.

Pentru primele zile, cei de la Universitatea Harvard sugerează o a doua opțiune: combinarea cafelei cu cea decofeinizată. Aceasta ar putea fi, prin urmare, o aliată bună în primele zile, astfel încât, chiar dacă prima ceașcă a zilei este ca întotdeauna, celelalte ar putea fi fără atât de multă cofeină, astfel încât corpul să înceapă să se obișnuiască cu acest deficit.

Dacă urmăm acești pași simpli, Miller asigură că în zece săptămâni cafeaua a dispărut din viața noastră. Și asta nu este nici o tragedie, pentru că, din fericire, există mai multe opțiuni energizante atât pentru micul dejun, cât și pentru alte momente ale zilei.

Alte băuturi care oferă energie

Ceai verde sau matcha: sunt tipurile de ceai cu cea mai mică cantitate de teină, astfel încât, chiar dacă consumăm o altă băutură stimulantă, aceasta va fi într-o măsură mai mică decât ceașca obișnuită de cafea.

Smoothie verde: dacă ne încurajăm să-l facem acasă, trebuie doar să avem în frigider legume de sezon cu frunze verzi și fructe care să îndulcească gustul băuturii.

Lapte auriu: lapte vegetal fiert cu turmeric și condimentat cu mirodenii energizante precum ghimbir, scorțișoară sau piper negru, potrivit 20minutos.es

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel