Un celebru regizor s-a sinucis
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp
carlo
carlo

Regizor italian Carlo Lizzani, cunoscut pentru filme ca 'Banditi a Milano', cu Gian Maria Volonte, sau 'Il processo di Verona', cu Silvana Mangano, s-a sinucis, sâmbătă seară, la vârsta de 91 de ani, sărind de la etajul trei al casei sale din Roma.

Regizor, critic, scenarist, Lizzani a fost între 1979 şi 1982 director al Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia.

Această tragedie survine la trei ani după ce Mario Monicelli, un alt nume greu al filmului italian, şi-a pus capăt zilelor în seara zilei de 29 noiembrie 2010, sărind de la etajul cinci al spitalului în care se afla internat.

Din câte povestesc vecinii săi, Lizzani era foarte bolnav şi trăia izolat în imobilul din Roma, cu soţia şi un îngrijitor al său.

Născut în aprilie 1922 la Roma, Carlo Lizzani şi-a început cariera în cinematografie în calitate de critic de film şi scenarist. A scris scenarii pentru astfel de maeştri celebri ai neorealismului italian ca Roberto Rossellini, Giuseppe De Santis şi Alberto Lattuada.

Ca regizor şi-a făcut debutul în 1951, cu pelicula 'Achtung! Banditi!', câştigându-şi faima cu filmul 'Cronache di poveri amanti' (Cronica unor amanţi săraci, 1954). Dar faima adevărată i-au adus-o peliculele realizate în genul filmelor poliţiste 'Processo di Verona', 'Banditi a Milano', 'Mussolini ultimo atto', 'Fontamara'.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel