Data publicării:

Un cartier din Orșova a rămas fără apă din cauza hoților de fier vechi

WhatsApp

Joi după-amiază, un bazin cu apă potabilă care alimenta un cartier din Orşova s-a prăbuşit, lăsând fără apă peste 150 de familii din oraş.

Autor: Avram Ana-Maria

Bazinul, sub formă de sferă, era amplasat pe vârful unui deal şi din el era alimentat cu apă cartierul Poiana Stelei. După prăbuşirea bazinului, peste 150 de familii au rămas fără apă potabilă. Prăbuşirea sferei care conţinea 70 de tone de apă, având o greutate totală de peste 100 de tone, a produs un zgomot asurzitor, care a alertat oamenii din casele aflate în apropiere, scrie NewsIn.

Poliţiştii au fost informaţi, joi seara, despre acest furt, de către administratorul societăţii furnizoare de apă potabilă în Orşova, Floricola SA, Constantin Popescu. Acesta a declarat că, din fericire, sfera s-a prăbuşit chiar pe platforma amenajată pentru construcţia scheletului metalic ce susţinea sfera.  "Din fericire, sfera de peste 100 de tone nu s-a înclinat în nicio parte, pentru că altfel ar fi putut să cadă pe DN 57 sau peste casele şi biserica din apropiere. Ca măsură de urgenţă, vom încerca până mâine dimineaţă să găsim o soluţie de avarie pentru a relua furnizarea apei, iar primarul va convoca comitetul local pentru situaţii de urgenţă", a spus Constantin Popescu.

Poliţiştii au întocmit deja un cerc de suspecţi, persoanele vizate fiind din rândul hoţilor de fier vechi. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, hoţii riscă pedeapse cu închisoarea cuprinse între 3 şi 15 ani, pentru furt şi distrugere.

Acesta a precizat că la faţa locului au fost găsite câteva unelte cu care se presupune că ar fi fost tăiat scheletul metalic. După prăbuşirea bazinului sferic s-a produs un crater de peste 2 metri adâncime. Pagubele încă neevaluate sunt enorme, iar bazinul fusese concesionat operatoruluide apă-canal odată cu contractul încheiat între acesta şi primărie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel