Un britanic a aruncat, din greșeală, unitatea de bitcoini. Acesta oferă 70 de milioane de dolari pentru a i se permite să excaveze
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
un britanic a aruncat unitatea de bitcoini vrea sa excaveze Sursa: Pixbay
un britanic a aruncat unitatea de bitcoini vrea sa excaveze Sursa: Pixbay
Un britanic care a aruncat accidental un hard disk plin de bitcoini în coșul de gunoi vrea să ofere 70 de milioane de dolari ca să i se permită să excaveze groapa de gunoi unde ar fi ajuns hard disk-ul.

James Howells a aruncat unitatea, care deținea 7.500 de bitcoini, în perioada iunie-august 2013. El a exploatat moneda virtuală cu patru ani mai devreme, când aceasta avea o valoare mică. Când moneda a început să crească, acesta a căutat hard-disk-ul, dar și-a adus aminte că l-a aruncat la coșul de gunoi. 

Howells cere permisiunea să excaveze groapa de gunoi

Howells s-a adresat Consiliului municipal Newport din Țara Galilor pentru a cere permisiunea să sape în groapa de gunoi în locul în care el crede că a ajuns had-disk-ul său. Acesta s-a oferit să plătească consiliului un sfert din valoarea actuală a tezaurului, despre care spune că ar putea fi distribuit locuitorilor. 

„M-am oferit să donez 25% din sumă, în jur de 71 de milioane de dolari către orașul Newport pentru a îi distribui către rezidenți, dacă reușesc să găsesc și să recuperez bitcoinii”, a declarat Howells. Totuși, autoritățile locale i-au refuzat solicitarea.

După ce și-a dat seama de greșeala făcut când a aruncat hard-disk-ul, Howells s-a dus la groapa de gunoi pentru a încerca să găsească obiectul. Acesta și-a pierdut speranța când a văzut cât de mare e zona.

Primăria motivează prin faptul că o excavare ar afecta mediul

Autorităţile locale au interzis însă realizarea unei excavări care ar presupune operaţiuni de scoatere a gunoiului din groapă.

„Consiliul local din Newport a fost contactat de mai multe ori din 2013 până în prezent în legătură cu posibilitatea recuperării unei componente de hardware IT care ar conţine bitcoini. Prima oară s-a întâmplat la câteva luni după ce domnul Howells a realizat, prima oară, dispariţia hardului. Consiliul i-a explicat de mai multe ori domnului Howells că o excavare a locului nu e posibilă, deoarece ar produce un impact uriaş asupra mediului înconjurător”, a menționat purtătorul de cuvânt al primăriei, potrivit CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel