Un brașovean a dat nas în nas cu ursul, după ce s-a rătăcit din cauza GPS-ului
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
 / Foto: Jandarmeria Română
/ Foto: Jandarmeria Română
Jandarmii Montani Slănic Moldova au avut parte de o intervenție specială pentru a salva un bărbat care s-a rătăcit cu mașina pe un drum forestier.

Aceștia au intervenit, miercuri, în jurul orei 20:45, în sprijinul unui bărbat din Brașov, care s-a rătăcit cu mașina pe un drum forestier, potrivit Bacau.net.

Acesta a anunțat prin apel la 112 că s-a rătăcit în pădure urmând indicațiile unei aplicații telefonice de GPS. Bărbatul nu știa cu exactitate unde se află.

Mașina bărbatului a rămas blocată intr-un sanț.

„După ce au primit detalii referitoare la ruta parcursă până în acel punct și descrierea împrejurimilor în care se află, jandarmii montani s-au deplasat imediat în zona indicată și l-au ajutat pe bărbat să repună mașina pe drum și să rezolve o pană la roată, după care l-au îndrumat pe drumul sigur pentru a ajunge în Brașov. Bărbatul le-a povestit jandarmilor că a fost nevoit să parcurgă aproape 10 km pe jos pană a avut semnal la telefon, pe parcurs având ,,ocazia” de a vedea un urs, a cărui apariție aproape că i-a provocat un atac de panică.

Nu întotdeauna aplicațiile telefonice indică drumul sigur către destinația dorită și de cele mai multe ori drumul cel mai scurt nu este și cel mai sigur, iar coroborat cu alți factori precum zonă fără semnal la telefon, lăsarea întunericului sau intemperiile, pot crea situații dificile.” au transmis jandarmii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel