Un bolnav de cancer a folosit canabis pentru a-și calma durerea. Spitalul unde era internat a chemat poliția
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Personalul unui spital din Kansas a chemat poliția după ce un bărbat pe moarte, care suferea de cancer, a folosit canabis pentru a-și reduce durerea. Cazul lui a reînnoit apelurile pentru regândirea legilor stricte referitoare la canabis ale statului american.  

Scena a avut loc la mijlocul lunii decembrie, când poliția din orașul Hays spune că doi ofițeri s-au prezentat în camera de spital a pacientului cu cancer pentru a-i emite o citare pentru încălcarea legilor referitoare la droguri. Poliția luase, de asemenea, un dispozitiv de vaping și un produs de canabis pe care personalul spitalului le confiscase deja, scrie The Guardian.

În timp ce departamentul de poliție a renunțat mai târziu la citarea care i-ar fi cerut pacientului cu cancer să se prezinte în instanță, rapoartele incidentului au alimentat dezbaterea cu privire la continuarea criminalizării canabisului în Kansas, unul dintre cele trei state din SUA care nu a legalizat produsul în niciun context.

Deși s-a bucurat că acuzația împotriva tatălui său a fost retrasă, Lee Bretz, fiul pacientului, a spus că incidentul a fost „umilitor” pentru tatăl său și l-a lăsat „destul de supărat”.

Tatăl său, care are cancer în stadiu terminal, inoperabil, a primit o citare care în chema în tribunal pentru posesie de droguri, a spus Bretz. „Nu poate ajunge în instanță. El este țintuit la pat. Nu își poate mișca picioarele.”

„Ați crede că ar fi arătat multă compasiune și nu ar fi făcut nimic în acest caz”, a spus fiul său despre ofițerii care au răspuns la incident.

Un purtător de cuvânt al centrului medical Hays din Hays, Kansas, nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Greg Bretz, pacientul cu cancer în vârstă de 69 de ani, a spus inițial unui editorialist de opinie pentru Wichita Eagle că era „înțepenit pe spate” în patul său de spital și că a folosit un dispozitiv de vaping și a mâncat niște pastă de THC pe pâine pentru a face față simptomelor bolii sale.

Un medic i-a spus că este bine „să facă tot ce vrea dacă îl face să se simtă mai bine”, deoarece nu mai erau tratamente medicale pentru el, în afara îngrijirii spitalicești, a spus el.

La 19 decembrie, personalul spitalului a contactat departamentul de poliție Hays despre un pacient care vapa într-o cameră de spital, despre care „erau îngrijorați că ar reprezenta un potențial pericol de incendiu”, a spus șeful poliției Don Scheibler. Cu toate acestea, dispozitivele de vapare nu prezintă niciun risc pentru incendiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel