(VIDEO) Un bebeluș a fost VÂNDUT în Afganistan pentru 500 de dolari. Familia suferea de foame
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay, foto ilustrativ
Pixabay, foto ilustrativ
O fetiță de doar câteva luni a fost vândută de familia sa, care suferea din cauza foametei din Afganistan. 

Afganistanul se confruntă cu cea mai mare criză umanitară din lume, țara înregistrând o deteriorare bruscă a situației de când talibanii au preluat puterea în august, transmite BBC. Fondurile internaționale care susțineau economia fragilă a țării au fost oprite în timp ce lumea dezbate cum să facă față regimului taliban, fiind puși la risc aproximativ 1000 de copii și bebeluși care ar putea muri de foame. 

Cetățenii de rând ai Afganistanului sunt supuși unei crize intense, în prezent, țara confruntându-se cu o penurie de alimente. Este și cazul unei familii care s-a văzut nevoită să o vândă pe cea mai mică membră, o fetiță de doar câteva luni. 

Și-a sacrificat fiica pentru a-i hrăni pe ceilalți copii

”Ceilalți copii ai mei mureau de foame, așa că am fost nevoiți să o vindem pe fiica mea. Cum să nu fiu tristă? Este copilul meu! Îmi doresc să nu fi fost nevoită să îmi vând fiica”, a spus mama copilei sub protecția anonimatului. 

Tatăl susținea familia adunând și colectând gunoiul, însă acum, activitatea nu mai are nicio valoare economică, așadar nu mai câștigă nimic. 

”Suntem înfometați. Acum nu mai avem nici făină, nici ulei acasă. Nu avem nimic! Fiica mea nu știe ce viitor ar putea avea. Nu știu ce va simți legat de acest lucru, dar a trebuit să o fac”, a spus tatăl. 

Atunci când fetița va învăța să meargă, va fi luată de cumpărătorul său. Bărbatul a plătit deja jumătate din suma de 500 de dolari promisă pentru copil. Banii vor ajunge familiei pentru câteva luni. Părinți fetiței știu că aceasta va fi căsătorită cu fiul bărbatului, dar nimeni nu poate ști sigur.

Cazul nu este singular. 

”Numărătoare inversă până la catastrofă” în Afganistan

Milioane de afgani se vor confrunta cu foamete în această iarnă, dacă nu se iau măsuri urgente, a avertizat Programul Alimentar Mondial al ONU (PAM), conform BBC. Mai mult de jumătate din populație - aproximativ 22,8 milioane de oameni - se confruntă cu insecuritate alimentară acută, în timp ce 3,2 milioane de copii sub cinci ani ar putea suferi de malnutriție acută, a spus WFP.

„Afganistanul este acum printre cele mai grave crize umanitare din lume, dacă nu chiar cea mai gravă”, a declarat David Beasley, directorul executiv al PAM. ”Suntem într-o numărătoare inversă până la catastrofă” a mai spus el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel