Data publicării:
Un bărbat s-a declarat femeie pentru a se pensiona mai devreme
Un bărbat elvețian a exploatat o scăpare a legii pentru a se putea pensiona mai devreme, la vârsta la care femeile au dreptul să o facă.
Un bărbat elvețian ar fi exploatat o lacună din noua legislație simplificată a țării privind schimbarea sexului și s-a înregistrat ca femeie, astfel încât să poată deveni eligibil pentru o pensie generoasă pe care să o încaseze cu un an mai devreme, scrie RT.
Începând de la 1 ianuarie, un interviu de zece minute și o plată de 75 de franci elvețieni (sau aproximativ 80 de dolari) este suficient pentru ca o persoană din Elveția să-și schimbe sexul pe hârtie, deoarece au fost eliminate proceduri precum examenul fizic și testarea hormonală.
Pensiile se ridică la câteva mii de euro
Un cetățean din cantonul Lucerna, din partea centrală a țării vorbitoare de limbă germană, a văzut acest lucru ca pe o bună oportunitate și a profitat, a relatat Luzerner Zeitung, un cotidian local.
În bogatul stat alpin, vârsta de pensionare pentru bărbați este de 65 de ani, față de 64 de ani, cât este pentru femei, iar pensiile sunt foarte mari, variind de la 13.480 de euro până la aproape 27.000 de dolari anual.
A recunoscut că și-a schimbat sexul pentru pensie
Persoana, care a rămas sub protecția anonimității, se pare că a decis să nu mai aștepte un an pentru banii de pensie, pur și simplu mergând și înregistrându-se ca femeie la autoritățile locale. Schimbarea de sex s-a produs doar pe hârtie, reclamantul confirmând ulterior familiei și prietenilor că a fost făcută doar pentru a grăbi pensionarea, potrivit presei.
Până în prezent, nu au existat rapoarte despre potențialele măsuri pe care autoritățile din Lucerna care intenționează să le ia pentru a contesta inițiativa bărbatului.
10 miliarde de lei au fost virați la Pilonul II de pensii în 2021
Viitorii pensionari ai României, adică acei salariaţi care contribuie în mod obligatoriu cu 3,75% din venitul brut lunar pentru administrarea privată a economiilor pentru bătrâneţe, au virat 9,8 mld. lei (2 mld. euro) către fondurile de pensii private obligatorii Pilon II în 2021, arată datele agregate de ZF de la Autoritatea de Supraveghere Financiară.
Astfel, în fiecare lună din 2021, în conturile celor mai mari investitori ai bursei locale, respectiv cele şapte fonduri Pilon II, au intrat în medie circa 815 milioane de lei de la salariaţi, sume de bani care au fost direcţionate în cea mai mare parte în achiziţia de titluri de stat şi în proporţie de circa 25% către acţiuni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News