Un bărbat din Giurgiu, cercetat penal, după ce le-a făcut operații estetice câinilor săi
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un bărbat din Giurgiu, cercetat penal, după ce le-a făcut operații estetice câinilor săi / Foto: Pixabay, de LUM3N
Un bărbat din Giurgiu, cercetat penal, după ce le-a făcut operații estetice câinilor săi / Foto: Pixabay, de LUM3N
Un tânăr din Giurgiu le-a făcut operații estetice câinilor săi.

Un bărbat în vârstă de 28 de ani din Giurgiu este cercetat penal după ce le-a făcut operații estetice câinilor săi. La domiciliul său au fost găsiți 12 câini, dintre care doi aveau intervenţii de cupare a urechilor.

"În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor Giurgiu au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, în comuna Floreşti-Stoeneşti, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, respectiv cuparea urechilor. În urma efectuării percheziţiei domiciliare, poliţiştii au descoperit la domiciliul unui bărbat de 28 de ani, 12 exemplare canine, din categoria câinilor periculoşi, dintre care asupra a două exemplare canine ar fi fost efectuate intervenţii chirurgicale de modificare a aspectului unui animal, respectiv intervenţii de cupare a urechilor", se arată vineri într-un comunicat de presă al IPJ Giurgiu, scrie ȘtirileProTv.ro.

"În continuare, sunt efectuate cercetări pentru probarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, pentru intervenţii chirurgicale destinate modificări aspectului unui animal sau a altor scopuri necurative, prevăzută de Legea nr.205/2004 privind protecţia animalelor.

Totodată, poliţiştii au aplicat patru sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de zece mii de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G nr.55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi şi O.U.G nr.155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân. Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei oraşului Bolintin-Vale, Serviciului Acţiuni Speciale şi al reprezentanţilor DSVSA Giurgiu.", a mai transmis IPJ Giurgiu.

Cum au apărut câinii? Cercetătorii dezleagă misterul

Povestea despre modul în care lupii cenuşii au devenit câinii de companie de astăzi a primit o nouă întorsătură, cercetările sugerând că tovarăşii noştri blănoşi au apărut nu doar dintr-o populaţie de strămoşi sălbatici, ci din două.

Din punct de vedere genetic, câinii sunt cei mai asemănători cu vechii lupi siberieni, dar nu sunt strămoşi direcţi şi rămân o mulţime de întrebări. Câinii au fost primele animale domesticite de către oameni, un eveniment despre care se crede că a avut loc undeva între 15.000 şi 30.000 de ani în urmă.

„Majoritatea celorlalte animale au fost domesticite după apariţia agriculturii", a declarat Dr. Anders Bergström, primul autor al cercetării de la Institutul Francis Crick.

„Cred că este un lucru foarte fascinant faptul că oamenii din epoca glaciară ar fi plecat şi ar fi format această relaţie cu acest prădător feroce". Dar modul în care s-a produs acest proces rămâne neclar. „Nu ştim unde s-a întâmplat, care a fost grupul uman care a făcut acest lucru, dacă s-a întâmplat o singură dată sau de mai multe ori şi aşa mai departe", a spus Bergström. „Aşa că rămâne unul dintre marile mistere din preistoria umană".

Cel mai recent studiu nu este primul care investighează această enigmă. Printre lucrările anterioare, un studiu recent a sugerat că lupii au fost domesticiţi independent în Asia şi Europa, dar numai primii au contribuit la strămoşii câinilor moderni. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel