Un bărbat din Buzău a fost reţinut după ce a mințit că o mașină a fost furată. Ce a făcut apoi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un bărbat din Buzău a fost reţinut după ce a mințit că o mașină a fost furată. Ce a făcut apoi / Foto: Pixabay
Un bărbat din Buzău a fost reţinut după ce a mințit că o mașină a fost furată. Ce a făcut apoi / Foto: Pixabay
Un bărbat din Buzău a fost reţinut  de polițiști, după ce a declarat un furt nereal al unui autoturism, apoi a sustras maşina.

Un bărbat a fost reţinut pentru 24 de ore pentru furt calificat şi inducerea în eroare a organelor judiciare. Potrivit unor surse judiciare, în calitate de administrator al unui amanet, el ar fi sesizat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău despre faptul că un autoturism i-a fost sustras, ulterior, cu ajutorul unei dubluri a cheii originale, el însuşindu-şi maşina care aparţinea unui client.

Poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale (SIC) şi de luptători din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale (SAS) au efectuat 3 percheziţii domiciliare în Buzău şi Costeşti, la imobile utilizate de un bărbat în vârstă de 39 de ani, din municipiul reşedinţă, bănuit de comiterea infracţiunilor de furt calificat şi inducerea în eroare a organelor judiciare.

Bărbatul ar fi avut o înțelegere cu un client



Potrivit unor surse apropiate anchetei, bărbatul de 39 de ani ar fi avut o înţelegere, în calitate de administrator al unui amanet, cu un client care i-ar fi lăsat un autoturism în valoare de aproximativ 25.000 de euro cu titlu de garanţie pentru un împrumut. În urma unor neînţelegeri, suspectul a sunat la Poliţie pentru a sesiza că autoturismul care nu îi aparţinea i-a fost furat, pentru ca la câteva zile distanţă să sustragă maşina respectivă de la proprietarul de drept.

"Din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit că, în ziua de 8 aprilie, bănuitul a sesizat poliţia cu privire la faptul că i-ar fi fost sustras autoturismul de către un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Buzău, cunoscând că sesizarea nu este reală. Ulterior, în ziua de 12 mai, bănuitul ar fi sustras acelaşi autoturism, proprietatea bărbatului de 47 de ani. În urma percheziţiilor au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, telefoane mobile şi înscrisuri", a transmis IPJ Buzău, prin intermediul unui comunicat de presă.

Bărbatul de 39 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore şi este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi inducerea în eroare a organelor judiciare, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a persoanei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel