Data publicării:

Un bărbat din Brașov a rămas fără 40.000 de euro după ce ANAF i-a pus poprire pe contul de... Revolut

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Și pe conturile de Revolut se pot pune popriri!

Un brașovean a fost surprins să constate că îi lipsesc din contul de Revolut 40.000 de euro. S-a întâmplat în urma unei popriri impuse de ANAF, scrie bizbrasov.ro. În primele nouă luni ale acestui an, peste 11.000 de persoane din Brașov au fost afectate de măsura popririi pe cont, iar această problemă se extinde pe întreg teritoriul țării, cu atât mai mult cu cât controalele fiscale s-au intensificat pentru a acoperi deficitul semnificativ din bugetul de stat.

Cu scopul de recuperare a datoriilor fiscale, prin intermediul procedurii de executare silită gestionată de instituțiile fiscale, inspectorii ANAF cu atribuții în colectarea creanțelor localizează sursele de venit, bunurile și/sau conturile bancare ale contribuabililor care înregistrează restanțe fiscale către bugetul consolidat al statului și le rețin, inclusiv din conturile de Revolut.

La nivelul unităților fiscale din județul Brașov, în primele 9 luni ale anului 2023, s-au impus 11.487 de popriri bancare cu o valoare totală de 88.046.562 lei, pentru persoanele fizice care au restanțe fiscale. În unele cazuri, s-au identificat contribuabili care dețin conturi bancare la REVOLUT BANK, o instituție financiară cu sediul în Lituania.

În procedura de recuperare, organul de executare silită solicită statului partener european, în cazul REVOLUT BANK, care are baza în Lituania, să instituie poprirea asupra sumelor disponibile în conturile debitorilor. În aceste situații, banca lituaniană impune restricții asupra conturilor deținute de debitori, iar sumele reținute sunt transferate către conturile specificate de autoritățile fiscale din România.

Din luna iunie 2024, conturile Revolut vor deveni susceptibile de a fi supuse popririi. Există deja instanțe care au emis hotărâri de executare silită, iar altele au în curs de desfășurare proceduri de executare silită sau cereri de validare a popririi asupra conturilor la banca din Lituania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel